Početna / DRUŠTVO / Vučić najavio mogućnost ukidanja vanrednog stanja sledeće nedelje, tada prestaju sve zabrane kretanja
hotel bell

Vučić najavio mogućnost ukidanja vanrednog stanja sledeće nedelje, tada prestaju sve zabrane kretanja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u emisiji „Oko“ Radio televizije Srbije da ne isključuje mogućnost ukidanja vanrednog stanja sledeće nedelje.

-Ne isključujem mogućnost da sledeće nedelje bude ukinuto vanredno stanje. To znači da se tada ukidaju i sve zabrane kretanja koje nisu moguće bez vanrednog stanja. Potrebno nam je samo, ono na čemu insistira dr Kon, da imamo barem sedam dana u kojima će procenat pozitivnih u odnosu na broj testiranih biti ispod 5 procenata. To bi značilo da se epidemija gasi – rekao je Vučić gostujući na RTS-u.

Predsednik Srbije je naglasio da nam nestrpljivost nije saveznik u borbi protiv Korona virusa.

-U početku je vladao veliki strah kod ljudi, a kada prežive, niko neće da prizna da smo imali dobre mere, nego se to podrazumeva. Za sve ono što nam nedostaje, poušavamo da nađemo krivce. Razumem nestpljenje, ali nestpljenje nam nije saveznik – naglasio je predsednik Srbije.

Vučić je dodao u prodavnicima u Srbiji nije bilo nestašica, da su svi oboleli dobili odgovarajuću zdravstvenu negu a da mnogi u Srbiji nisu videli šta znači prava kriza poput one u nekim drugim zemljama, i da je to dobro i da to znači da je dobar posao napravljen.

Pogledaj takodje

Šansa za roditeljstvo i porodicu: 20 porodica iz Leskovca čeka priliku za usvojenje deteta

Usvojenje deteta je pleminiti čin i kao takav zašlužuje pažnju i podršku društva. Na ovaj …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *