Početna / DRUŠTVO / Epidemiolozi: Mi smo kočničari, moramo da nastavimo da štitimo starije
hotel bell

Epidemiolozi: Mi smo kočničari, moramo da nastavimo da štitimo starije

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da će mere zabrane kretanja za prvomajske praznike Krizni štab razmatrati večeras i sutra i naglasio da su epidemiolozi čvrstog stava da još ovaj put treba ostati na vrlo oštrim merama.

“Biće oko toga savetovanja večeras, a sutra će ponovo biti razmatrano na Kriznom štabu”, rekao je Kon na redovnoj pres konferenciji o situaciji sa korona virusom.

Dodao je da su poslednji epidemiološki podaci ohrabrujući, ali da zabrana kontakata i dalje postoji i da treba štiti stariju kakva god da bude situacija.

“Jasno je da mere moraju kada tad da se skinu, ali mora da nam ostane u svesti da moramo i dalje da šttimo i starije od 65 godina, a ne samo da se oni sami štiti. Naravno da život mora da se nastavi i svesni smo toga, ali moramo svi da se uklapamo. Mi epidemiolozi smo ”kočničari” i ”crne vrane” koji upozoravamo sada kada bi svi istrčali napolje”, rekao je Kon.

Epidemiolog Darija Kisić Tepavčević je kazala da odluka o zabrani kretanja nije doneta iz nečijeg hira, već je zasnovana na potrebi za prevencijom imajući u vidu uobičajeno ponašanje građana u vreme prvomajskih praznika.

”Bez obzira kakva će biti odluka, mi je sada ne znamo, znamo samo naš stav, ponovo bih apelovala na sve da se strpimo još malo i tople praznične dane provedemo malo drugačije i u kući jer tako štitimo i sebe i svoju porodicu”, rekla je Kisić Tepavčević.

Pogledaj takodje

Leskovčani odu u Niš u kupovinu a vrate se vakcinisani

Foto:facebook dragan asotirovski Za nekoliko dana u tržnim centrima širom Srbije vakcinisano je 6.000 ljudi, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *