hotel bell

Vranjska banja biće ponovo “kraljevska“, kad se udruže američki i srpski kapital

Vranjska banja je najveći projekat na Balkanu kompanije “Marriot International“ i najveća investicija u turizam Millennium Resorts-a, stoji na zvaničnoj prezentaciji ove srpske firme.

Ovo je trenutno najznačajniji projekat u oblasti banjskog turizma u Srbiji i, kao takav je predstavljen i na Expu 2020. u Dubaiu, sa ciljem da se strani investitori upoznaju sa potencijalom banjskog turizma i primerima dobre prakse aktuelnih projekata.

Kompanija “Millennium Resorts“, prepoznala je mogućnosti lečilišta i ulaganjem u Vranjsku banju, odlučila da pored sopstvenih investicija, tamo dovede najveći američki brend u hotelskoj industriji.

– Zbog svih prirodnih lepota koje poseduje, toplih i lekovitih voda, odličnog položaja i dobre klime, odlučili smo da u Banju ulažemo i da je pozicioniramo na turističkoj mapi. Izgradićemo dva hotela iz američkog lanca “Marriot“, apartmane, bungalove, medicinski centar “Sofka“, izjavio je generalni direktor Ivan Bošnjak, uveren da će Vranjska Banja uskoro zaseniti mnoga poznata banjska lečilišta u Evropi.

“Millennium Resorts“ je, kako stoji u saopštenju, već počeo ulaganja od 90 miliona evra u Vranjsku banju. U prvoj fazi, radiće se na hotelu “Westin“, najmodernijem iz brenda “Marriot“, na površini od 40.000 kvadratnih metara, sa Spa centrom, na 4.000 kvadrata. Turistički kompleks činiće hoteli “Westin 4*“ i “Kralj Petar I by Autograph Collection 5*“, medicinski centar “Sofka“, kao i vile i bungalovi. Pod objektima će biti ukupno 10 hiljada kvadratnih metara SPA sadržaja, po čemu će Banja biti potpuno jedinstvena.

Vranjska banja, moći će opet da ponese epitet “kraljevska“ i biće dostupna svima koji žele da uživaju u vrhunskom smeštaju, blagodetima lekovite vode i prirodnim lepotama juga Srbije, stoji u objavi na zvaničnoj stranici kompanije “Millennium tim“.

Foto: Ilustracija by Millennium team

Check Also

Muzička škola “Stanislav Binički“ briljirala na Republičkom takmičenju: 11 prvih, dve druge i dve treće nagrade

Foto: Arhiva Dnevnika juga Na 30. Republičkom takmičenju, koje tradicionalno organizuje Udruženje muzičkih i baletskih …

Оставите одговор