hotel bell

Voda u Vlasotincu poskupljuje za 22 dinara, jedna je od odluka sa sinoćne sednice Skupštine opštine

Kubik vode će, nakon najnovijeg poskupljenja koštati 79,83 dinara za domaćinstva, a 135,24 dinara za pravna lica, odlučili su odbornici Skupštine opštine Vlasotince, a na sinoćnjoj sednici je usvojen i rebalans budžeta i njegovo izvršenje u prvoj polovini godine

Rebalansom je, između ostalog, predviđeno da roditelji ili staratelji učenika prvog razreda osnovne škole, do kraja oktobra dobiju novčanu podršku od po 10.000 dinara, i ova podrška će postati praksa, a iznos će svake godine utvrđivati opštinsko veće, pojasnio je predsednik opštine, Bratislav Petrović.

Odbornik “Pokreta za Vlasotince“, Žarko Kostić, smatra da je rebalans urađen dobro, a njegov kolega iz GG “Dr Spasić“, Dragan Jović, mišljenja je da nije trenutak da se novac troši na pojedine stavke predviđene rebalansom, kao što je završetak rekonstrukcije Doma kulture u Batulovcu.

– Možda vi smatrate da ne treba, ali mi mislimo da su domovi kulture važan deo života u seoskim sredinama i nastavićemo da ih uređujemo po fazama, odgovorio mu je zamenik predsednika opštine, Vladimir Kocić.

Na sinoćnoj sednici doneto je i rešenje o imenovanju Zorana Jovića, diplomiranog ekonomiste iz Grdelice, na mesto direktora JKP “Komunalac“. Na konkurs su se javila dva kandidata, ali Jovićev protivkandidat nije priložio potpunu dokumentaciju.

Protivgradni strelci će dobiti novčanu nagradu od po 75.000 dinara, a usvojena i odluka o dodeli oktobarskih priznanja. Odbornici su dali saglasnost i na odluku o izgradnji, postavljanju i održavanju spomenika, spomen obeležja i skulpturalnih dela na teritoriji opštine Vlasotince.

Osim izveštaja o radu i izmena programa poslovanja “Vodovoda“, odnosno “Komunalca“, podržani su i programi subvencija za ova dva preduzeća. Usvojen je izveštaj o radu PU “Milka Dimanić“, kao i godišnji plan rada ove ustanove za narednu godinu.

Odbornici su osvojili i predloge rešenje o prestanku mandata dosadašnjim i imenovanju novih članova pojedinih školskih odbora.

Check Also

Muzička škola “Stanislav Binički“ briljirala na Republičkom takmičenju: 11 prvih, dve druge i dve treće nagrade

Foto: Arhiva Dnevnika juga Na 30. Republičkom takmičenju, koje tradicionalno organizuje Udruženje muzičkih i baletskih …

Оставите одговор