hotel bell

Izložba domaćeg ajvara, zimnice, meda, vina i rakije u ponedeljak u dvorištu Šop Đokićeve kuće

Turistička organizacija grada Leskovca učestvovala je na turističkom forumu, u organizacije Turističke organizacije Srbije, na kojoj je zaključeno da će turizam ove godine pramašio 2019. godinu, koja je ostala zabeležena kao jako uspešna godina.

S tim u vezi Leskovac i TOL nastavlja sa svojim aktivnostima pa će tako naši sugrađani u dvorištu Šop Đokićeve kuće imati priliku da učestvuju u ovom takmičenju i da daju podršku takmičarima.

„Odlučili smo se da radimo izložbu domaćeg, leskovačkog ajvara, zimnice, meda, vina i rakije. To će biti u dvorištu Šop Đokićeve kuće u ponedeljak 3. oktobra od 12 časova. Imaćemo 10 ekipa , a učesnici će biti turističke organizacije iz okruga, javna preduzeća, škole koji formiraju tim. Za najbolje spremljeni ajvar odnosno za ekipu nagrada je vikend u Soko banji i druga nagrada kube i teća večera u restoranu. Firma Valčić iz Leskovca je za ovo takmičenje obezbedila 10 kubeta na kojima će se peći paprika. Ajvar koji bude napravljen od 150 kg parika biće doniran crkvi da oni podele ljudima kojima je to potrebno – kazao je Nebojša Kocić direktor TOL-a.

A ove godine se ponovo organizuje manifestcija „Izađi mi na teglu“.

„U sredu 5 oktobra, sa početkom u 11 časova posle kraće pauze ponovo će se u našem gradu organizovati takmičenje „Izađi mi na teglu“. Ovoga puta ni TOL ni grad ova manifestacija neće koštati ništa, jer je Leskovac grad paprike. Ekipa koja bude osvojila prvo mesto učestvovaće na takmičenju u Beogradu -zaključio je Kocić.

U nastavku pogledajte program manifestacije

P R O G R A M

11:00 Početak takmičenja u pripremi domaćeg leskovačkog ajvara
12:00 Svečano otvaranje –
Obraćanje gradonačelnika dr sci.med. Gorana Cvetanovića, direktora TOL-a Nebojše Kocića i predsednika RPKLE Gorana Jovića
12:15 Predstavljanje takmičarskih ekipa
12:20 Nastup leskovačkih mažoretkinja
12:30 Nastup KUD Lemind
13:00 Prigodna muzika sa razglasa
16:30 Degustacija pripremljenog ajvara
17:00 Ceremonija proglašenja pobednika takmičenja i dodela nagrada

Check Also

EKONOMSKA ŠKOLA: Prvi uspešan korak u karijeri – Kako se najbolje pripremiti za razgovor sa poslodavcem

U centru za stručno usavršavanje u obrazovanju danas je organizovana ugledna aktivnosti i panel diskusija …

Оставите одговор