Home / DRUŠTVO / Vitalan i u 100-toj godini: Deka Milutin danas slavi vek od rođenja
hotel bell

Vitalan i u 100-toj godini: Deka Milutin danas slavi vek od rođenja

Milutin Ilić, kao recept za dugovečnost ističe umerenost u svemu, ali smatra i da mu je to što nikada nije zapalio cigaretu, produžilo život. Oseća se dobro i još uvek posluje u svojoj bašti.

Već četiri decenije je u penziji, ali se dugog radnog veka kao medicinski tehničar, rado priseća, posebno perioda kada je asistirao čuvenom doktoru Deklevi. Za svoju dugovečnost zahvaljuje genima i načinu života:

– Moj deda Luka, živeo je 115 godina i to nam je, izgleda, nasledno. Ali, moram da kažem, a to savetujem i mladima, sve treba umereno-i kad se pije, i kad se jede. Samo duvan ne preporučujem nikako i nikad ga nisam konzumirao. Inače se osećam vrlo dobro, gornji deo tela mi je potpuno zdrav, jedino me noge malo izdaju, kaže dok se oslanja na štap.

Ovaj vremešni dekica, inače, brine o svojoj bašti, odnosno zasadu vinove loze u dvorištu, sam reže, felizi, prska. U težim poslovima mu pomaže 30 godina mlađa supruga.

– Ženio sam se četiri puta, ali su mi, nažalost, tri supruge preminule. Najteže je kad muškarac ostane sam, bez ženske ruke u kući, sa tugom kaže deka Milutin, koji ima samo sina, iz prvog braka.

U kući Ilića danas se slavi, a na 100 rođendan stigli su i mnogobrojni potomci i rodbina. Sa svojim saradnicima i novinarima, posetio ga je i gradonačelnik Leskovca, koji mu je, uz čestitke, uručio i slavljeničku tortu:

– Naš sugrađanin Milutin Ilić ima sina, dve unuke i dva praunuka, što je pravo bogatstvo. Želimo mu da u zdravlju i radosti dočeka još mnogo rođendana. Inače, na teritoriji grada Leskovca, živi 429 ljudi starijih od 90 godina. Oni su izvor mudrosti, mogu nam otkriti recept za dugovečnost, a siguran sam da će većina reći, kako je tome doprinela redovna vakcinacija, od rođenja do danas.

Kao i svaki slavljenik, deka Milutin je u dahu ugasio svećice na obe torte, praćen prigodnom rođendanskom pesmom.

Check Also

U Covid bolnici preminuo još jedan Leskovčanin, na kiseoniki 51 pacijent

U leskovačkoj Covid bolnici u poslednja 24 časa umro je još jedan Leskovčanin od posledica …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *