Home / DRUŠTVO / Ministarka Matić posetila štandove, pa malo roštiljala
hotel bell

Ministarka Matić posetila štandove, pa malo roštiljala

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjana Matić, u poseti je Leskovcu, povodom održavanja jedne od najvećih privredno-turističkih manifestacija u Srbiji, “Roštiljijade“. Nakon što je obišla štandove i razgovarala sa roštiljdžijama, ona je izrazila želju da sama napravi i ispeče pljeskavicu

“Roštiljijada“ već više decenija spada u jednu od najznačajnijih srpskih turističkih manifestacija, a oni koji ovde dođu tim povodom, imaće priliku da vide i mnogobrojne prirodne lepote Leskovca i okoline, rekla je ministarka:

– Tu bih, pre svega, izdvojila planinu Kukavicu, kao svojevrsnu vazdušnu banju, kao i rezervat prirode “Zeleniče“. Naravno da posebno mesto pripada arheološkom nalazištu “Caričin grad“. Iako je nekada bio poznat kao Srpski Mančester, danas je prepoznatljiv po svojoj gastronomiji. Ministarstvo na čijem sam čelu posvećeno je razvoju turizma u svim delovima zemlje. Tako su od 2015. godine do danas, u turističke potencijale Leskovca uložena 34 miliona, a u narednom periodu želimo da podižemo Vlasinsko jezero, lokaciju sa izuzetnim turističkim kapacitetima. Ove smo za početak rekonstrukcije dela smeštajnih kapaciteta, u vlasništvu grada, izdvojili 10 miliona dinara.

Leskovac je jedini grad u Srbiji sa tri registrovana tri brenda- leskovački ajvar, sprža i roštilj meso, podsetio je gradonačelnik Cvetanović.

– Pored izuzetnih kulturnih manifestacija, Leskovac je prepoznatljiv i kao grad gurmanluka, a Roštiljijada više od tri decenije zauzima visoko mesto kada su u pitanju gastronomske manifestacije. Tokom sedam dana, naš grad poseti između 500 i 700 hiljada ljudi, ali ove godine, zbog epidemiološke situacije i mera pri ulasku u Srbiju, imamo znatno manji broj turista iz Bugarske i Severne Makedonije. Nadamo se da ćemo već sledeće zaboraviti na kovid, i da će Leskovac u vreme trajanja Roštiljijade ponovo biti domaćin stotinama hiljada ljubitelja dobre hrane i zabave.

Ministarka Matić, državni sekretar Nestorović i gradonačelnik Cvetanović su se, tokom obilaska “Roštiljijade“, duže zadržali na štandu Trgovinsko-ugostiteljske škole i razgovarali sa profesorima, a potom se ministarka okušala i kao roštilj majstor.

Na kraju posete, upriličen je i spontani susret sa majstorima kulinarstva i gastronomima iz 15 zemalja, koji su danas u poseti Leskovcu.

Check Also

Još jedna manifestacija „Muzeji za 10“ je za nama

U proteklih sedam dana posetioci Narodnog muzej u Leskovcu imali su priliku da besplatno posete …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.