hotel bell

Više od 40 ekipa iz Srbije, Makedonije, Crne Gore i Bugarske na Međunarodnom karate turniru u Leskovcu

23. međunarodni turnir u karateu „Ippon Cup 2023“ održava se danas u Leskovcu, a svoje učešće su uzele 44 ekipe iz Srbije, Severne Makedonije, Crne Gore i Bugarske, koje su imale 837 nastupa.

U ime gradonačelnika Leskovca ,Gorana Cvetanovića prisutne je pozdravio Čedomir Stojković, član Kabineta gradonačelnika, koji je istakao da ga raduje što je Leskovac domaćin ovog turnira, koji je iz godine u godinu sve posećeniji.

„Sport je neophodan za zdrav način života kako bi se ljudi, posebno deca, motivisali na bavljenje fizičkom aktivnošću. Tome doprinosimo na različite načine, poboljšanjem sportske infrastrukture i ulaganjem u klubove. Želja nam je da Leskovac bude grad sporta, a uz resurse kojima raspolažemo i naše sportiste koji konstantno ostvaruju izvanredne rezultate, na dobrom smo putu. Samo u tekućoj godini za projektno finansiranje iz oblasti sporta Grad je opredelio rekordnu sumu od 125 miliona dinara. Izgradili smo i rekonstruisali brojne hale, fiskulturne sale, terene, igrališta, a ne mogu da ne pomenem i velelepni gradski stadion, vrednosti 2,5 milijarde dinara“, naglasio je Stojković, koji je u ime gradonačelnika Cvetanovića primio zahvalnicu za doprinos u razvoju karate sporta i karate kluba „Ippon Leskovac“.

Check Also

Leskovački bazeni do daljeg ne rade – Renoviranje u toku

Bazeni SRC “Dubočica” od 20. marta do 18. aprila neće primati kupače, a razlog za …

Оставите одговор