Početna / DRUŠTVO / Veliki odziv građana za vakcinaciju u Leskovcu i okolini
hotel bell

Veliki odziv građana za vakcinaciju u Leskovcu i okolini

Masovna vakcinacija u Leskovcu je nastavljena danas, i do 12:30 časova ukupno je vakcinisano 508 lica od toga u hali Partizan 357, Brestovcu 16, Manojlovcu 9, Grdelici 50, Vučju 76. U toku jučerašnjeg dana ukupno je na teritoriji grada Leskovca vakcinisano 288 ljudi.

Prema rečima gradonačelnika Leskovca dr Gorana Cvetanovića koji je i danas sa saradnicima obišao punkt za vakcinaciju nedostaci i problemi od juče su otklonjeni i sada postupak teče brže i efikasnije:

„Molim naše sugrađane za razumevanje. Juče je bio prvi dan i očekivalo se da da nastaju manji problemi. Uložili smo sve svoje znanje, iskustvo i resurse da masovna vakcinacija ubuduće protiče bez problema.Sinoć je stigla nova tura kineskih vakcina kao i prvi put 2469 doza. Očekujemo rusku vakcinu ovih dana. Iz Batuta je stigla tura sa dovoljnim brojem doza Fajzer vakcine za revakcinaciju korisnika i zaposlenih u Ustanovi za starije i odrasle koji su prvu dozu pre 21 dan. Revakcinacija će biti obavljena danas. Raduje me veliko interesovanje naših sugrađana za vakcinacijom i činjenica da je njihova svest po ovom pitanju na najvišem mogućem nivou. Vakcinacija je od presudnog značaja za sve nas, bez vakcinacije nikada nećemo pobediti koronu. Pozivam sve građane da se vakcinišu i da na taj način spase svoj i živote svojih porodica“ – rekao je gradonačelnik i najavio posetu ostalim punktovima za vakcinaciju u okolini Leskovca.

Gradonačelnik Cvetanović je danas naglasio kako smatra da su sve vakcine adekvatne, rekao da je kinesku vakcinu danas primila direktorka ZZJZ dr Aleksandra Nikolić. Podsetio da su on i njegova sestra takođe lekar primili Fajzer vakcinu, da će njegova majka primiti kinesku a deca rusku i da time pokazuju da oni ne vrše selekciju koju će vakcinu primiti.

„Posle jučerašnjih problema, u kasnijim poslepodnevnim časovima su unete određene organizacijske ispravke, angažovan je veći broj lekara tako da smo uspostavili jedan lanac koji nam obezbeđuje kontinuitet u radu. Trenutno se javio problem sa izdavanjem i štampanjem potvrda ali će verovatno i on biti rešen u toku dana, pa će sva lica koja su vakcinisana a nije im izdata potvrda zbog zastoja administracije svoju potvrdu u najskorijem roku dobiti,“ – kazao je dr Časlav Nedeljković, epidemiolog i pomoćnik direktora Doma zdravlja Leskovac.

Dr Aleksandra Nikolić, direktor Zavoda za javno zdravlje Leskovac je rekla da je interesovanje koje su građani pokazali veliko i dodala: „Imunizacije se bez problema sprovodi na svim punktovima. Zavod za javno zdravlje je na terenu, obilazi punktove, pa i kada naiđemo na neku grešku odmah je otklonimo. Maločas sam dobila informaciju da će sve potvrde sigurno biti završene, da se radi o unosu velikog broja podataka što nam govori da smo postigli na cilj, a to je da se što veći broj vakciniše.“

Pogledaj takodje

U Opelu pronađeno 350 kutija anaboličkih steroida

Gotovo je pravilo da se sakrivena roba najčešće pronalazi u fabričkim šupljinama vozila, jer ta, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *