Home / DRUŠTVO / Većina puteva u opštini Lebane prohodna, bez struje domaćinstva u 8 sela – SSP tvrdi su ta sela zaboravljena
hotel bell

Većina puteva u opštini Lebane prohodna, bez struje domaćinstva u 8 sela – SSP tvrdi su ta sela zaboravljena

Većina puteva na teritoriji opštine Lebane je prohodna – saopšteno je iz opštine Lebane.

Sve ekipe su još na terenu, raščišćavaju zaseoke i izvode se radovi na elektromreži, koja je skoro uništena u nekim selima od ledene kiše koja je padala.

Prethodnih dana osposobljeni su putni pravci Lebane – Lipovica, Drvodelj – Đulekare, Lebane – Buvce, Lebane – Ključ – Klajić i sva pala stabla su pomerena do Radevca. Ekipe opštine Lebane danonoćno su radile na raščišćavanju puteva, uz veliku pomoć meštana tih sela. Apeluje se na meštane, a posebno na vozače, da budu oprezni, jer stabla i dalje padaju i predstavljaju veliku opasnost.

Oko 140 domaćinstava na teritoriji opštine Lebane, je još bez struje i to u selima Klajić, Lipovica, Radevce, Drvodelj, Buvce, Poroštica i Rafuna, kao i 4 domaćinstva iz sela Šilovo. Najstariji meštani ovih sela kažu da ne pamte ovakvu situaciji.

Iz kabineta predsednika opštine Lebane poručuju da su raspoložive ekipe na terenu i da se čini sve kako bi se situacija normalizovala, takođe obećavaju da će obezbediti više agregata za meštane koji su ostali bez struje.

Sa druge strane reagovala je Stranka slobode i pravde koja tvrdi da su zaboravljeni stanovnici nekoliko sela u opštini Lebane i prenosi fotografije sa terena na svojoj Facebook stranici.

https://www.facebook.com/slobodapravda.leskovac

Check Also

Država izdvojila 120 miliona dinara za kupovinu mini buseva za prevoz seoskog stanovništva

Foto: pixabey Na jučerašnjoj sednici Vlada Republike Srbije usvojila je Uredbu o utvrđivanju Programa dodele …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *