Početna / Opštine / Bujanovac / U Pčinjskom okrugu 41 novozaraženi, u Covid bolnicama 117 pacijenata
hotel bell

U Pčinjskom okrugu 41 novozaraženi, u Covid bolnicama 117 pacijenata

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju, od 226 uzoraka iz Pčinjskog okruga, 41 je pozitivan na koronavirus.

Od ovog broja 23 pozitivna su iz Vranja, 11 iz Surdulice, po 1 iz Vladičinog Hana i Trgovišta, 2 iz Bujanovca i 3 iz Preševa.

U Covid ambulanti ATD u Vranju tokom jučerašnjeg dana obavljena su 143 pregleda, od kojih 59 prvih. Uzorkovana je krv kod 90 pacijenata i sačinjena su 53 RTG pluća. Urađena su 2 brza i 59 antigenskih testova, od kojih su 22 pozitivna. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 25 pacijenata.

U Covid bolnicama ZC Vranje hospitalizovano je 117 pacijenata. Od tog broja 105 je pozitivno na koronavirus. Sa bronhopneumonijom je 111 pacijenata, na kiseoniku 57. Na bolničko lečenje je primljeno 7 pacijenata, dok je 11 otpušteno, od toga dva pacijenta su transportovana na dalje lečenje, u Kliničke centre u Nišu i Beogradu.

Trenutno, u kovid bolnicama ZC Vranje su 43 slobodne postelje.

Pogledaj takodje

PUTUJETE? ŽELITE DA PROVERITE EFIKASNOST VAKCINE ILI IMUNITET POSLE KORONE? – Testiranje na prisustvo antitela IgG i IgM od ponedeljka u Zavodu za javno zdravlje Leskovac

Od ponedeljka počinje testiranje na prisisustva antitela na lični zahtev u Zavod za javno zdravlje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *