Početna / DRUŠTVO / Važno obaveštenje za poljoprivrednike na području Grada Leskovca
hotel bell

Važno obaveštenje za poljoprivrednike na području Grada Leskovca

Pravilnik za ostvarivanje prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji propisuje isplatu 5.200 dinara po hektaru registrovanim poljoprivrednim proizvođačima koji podnesu zahtev Upravi za trezor – filijala Leskovac, u periodu od 01. marta do 30. aprila tekuće godine.

Usled proglašenog vanrednog stanja zbog koronavirusa Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je objavilo obaveštenje da poljoprivredni proizvođači ne treba da podnose zahteve po ovom pravilniku za 2020. godinu. Uprava za agrarna plaćanja će svim poljoprivrednicima koji su podneli zahtev i ostvarili pravo na ovaj podsticaj u 2019. godini, isplatiti sredstva i za 2020. godinu iako nisu podnosili zahtev.

O postupanju po ostalim Pravilnicima koji su na snazi očekujemo dalja uputstva Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Uprave za agrarna plaćanja.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede izdalo je još jedno saopštenje koje glasi da, u slučaju primene neophodnih agrotehničkih mera, a posebno radi zaštite zasada od mraza, tokom perioda zabrane kretanja (20:00 – 05:00 časova), svaki poljoprivredni proizvođač (vlasnik ili korisnik zasada ili druge poljoprivredne površine) je dužan da podnese zahtev za odobrenje kretanja Upravi za zaštitu bilja na mejl agromere@registar-uzb.rs, odnosno na odgovarajući broj telefona, sa priloženog spiska, prema okrugu za koji se traži dozvola za kretanje. U navedenoj prijavi potrebno je navesti ime i prezime lica, broj lične karte i adresu do koje će se kretati u periodu od 20 do 05 časova, broj poljoprivrednog gazdinstva, lokaciju gde će se sprovoditi agrotehničke mere, kao i vreme i dan kada će biti sprovedene mere. Dozvola kretanja će važiti samo za navedeni dan u periodu od 20 do 05 časova. Rok za odgovor na podneti zahtev je do 48 časova. Broj telefona putem koga se može podneti prijava za Jablanički okrug je 0648818486.

Pogledaj takodje

Martovska klasa počela obuku. U Leskovcu 177 vojnika

U ponedeljak je u Kasarnu “Vojvoda Petar Bojović“ u Donjem Sinkovcu, stigla martovska generacija vojnika …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *