Početna / DOGAĐAJI / VANREDNO STANJE: Ne rade škole, vrtići i fakulteti, nema sporta i teretana, restorani prelaze na dostavu
hotel bell

VANREDNO STANJE: Ne rade škole, vrtići i fakulteti, nema sporta i teretana, restorani prelaze na dostavu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je posle sastanaka sa Vladom Srbije, Vojskom i stručnjacima doneo odluku o proglašenju Vanrednog stanja na teritoriji cele Srbije.

Odluku je doneo predsednik Srbije zbog nemogućnosti okupljanja i zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije, a predstavlja zajedničku odluku kompletnog državno vrha

-Ovakva odluka se ne donosi lako i samo pod izuzetno teškim okolnostima. Ovlo je verovatno najteži dan za Evrupu poslednjih decenija sa stotinama umrlih od posledica Korona virusa. Da bismo usporili rast broja obolelih preduzećemo najteže mere. Prošli smo kroz užasnu ekonomsku krizu, bili pred bankrotstvom, prošli smo kroz tešku situaciju na Kosovu i Metohiji, više od milion migranata koji su prošli preko teritorije naše zemlje … Ovo će za nas biti najteža bitka, ovo je bita za naše stare i za naše bolesne. Oni su pre svega meta ovog žestokog napada. Penzioneri i lica starija od 65 godina moraju da ostanu kod svojih kuća, a ako budemo morali donećemo obavezujuću odluku da sva lica moraju da ostanu u svojim kućama i svojim dvorištima – rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić obrazlažući odluku.

Odluka znači da prestaju sa radom škole, fakulteti i vrtići, nema više sporta i teretana, a restorani će morati da pređu na rad sa dostavom hrane i minimalnim radnim vremenom.

Uskoro opširnije …

Pogledaj takodje

Nišlije uživale u EU karavanu

EU karavan je juče posetio Niš, gde su svi zainteresovani posetioci i prolaznici imali mogućnost da …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *