Home / DRUŠTVO / U sportskoj hali „Čair“ spremno 256 postelja za lakše obolele od korone
hotel bell

U sportskoj hali „Čair“ spremno 256 postelja za lakše obolele od korone

Ministar odbrane u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin obišao je danas završne pripreme za prijem inficiranih koronavirusom u Hali Čair u Nišu, u pratnji gradonačelnika Darka Bulatovića i lekara.

Vulin je tom prilikom rekao da je, u skladu sa odlukama Kriznog štaba, Vojska Srbije učinila sve što je potrebno da bi se i ovaj objekat u Nišu stavio u funkciju lečenja zaraženih sa blažim simptomima koronavirusa.

Ministar je podsetio na to da je spremno 256 postelja, dodajući da je sve maksimalno komforno, u meri u kojoj je to moguće, i da su obezbeđene prostorije ne samo za spavanje, već i za svakodnevne aktivnosti i ishranu.

Ono što je najvažnije, kako je podvukao, jeste da je obezbeđen dovoljan broj lekara i medicinskih sestara, kao i dobra zdravstvena zaštita, istakao je Vulin.

On je dodao da je trenutno spremno još 280 postelja u drugim halama u Nišu, a da će, ukoliko bude potrebno, u skladu sa procenom Kriznog štaba, Vojska Srbije biti spremna da se stavi na raspolaganje i u eventualnim dodatnim objektima.

Vulin je izrazio zahvalnost Gradu Nišu i Ministarstvu zdravlja na saradnji.

Bulatović je rekao da je sve ono što je taj grad trebalo da uradi ispunjeno u roku, napominjući da je, prema oceni Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje, sve uspešno urađeno.

Pred nama je da i dalje sve logistički podržavamo, u meri naše nadležnosti, kako bi ovaj objekat funkcionisao u najboljem redu, istakao je gradonačelnik Niša i dodao da se uporedo završava i sređivanje manjih prostora u školama “Duško Radović” i “Mika Antić”, koje su takođe spremne za prijem zaraženih.

Epidemiolog Branislav Tiodorović, član Kriznog štaba Vlade Srbije, istakao je da se krajem ove nedelje očekuje još jedan talas obolelih, navodeći da će na jugu Srbije to možda biti većeg intenziteta nego do sada i da zato moramo da budemo pripremljeni.

Prema njegovim rečima, uslovi koji su stvoreni u Hali Čair, zahvaljujući Vojsci Srbije i Kliničkom centru Niš, optimalni su da mogu da se prime lako oboleli, a ovo će biti centar ne samo za Niš, već i za okolne gradove.

Svesni smo toga da treba dobro izdržati naredne dve nedelje, da stignemo do Vaskrsa, kada očekujemo jedan pad, ne značajan, ali blagi, i da iz aprila izađemo sa boljom situacijom, istakao je Tiodorović i kao uslov za to naveo ostanak kod kuće svih koji ne moraju da izlaze zbog posla.

Check Also

„VUKOVI“ UBEDLJIVI U ZRENJANINU: Proleter – Dubočica 23:29

Rukometaši Dubočice 54 ubedljivo su večeras na gostovanju u Zrenjaninu pobedili domaći Proleter rezultatom 23:29 …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *