Home / DRUŠTVO / U ponedeljak počinje drugo polugođe: Odlučeno kako će se odvijati nastava
hotel bell

U ponedeljak počinje drugo polugođe: Odlučeno kako će se odvijati nastava

U Vojvodini je drugo polugodište već počelo, a u ostatku Srbije će u ponedeljak, saopštilo je Ministarstvo prosvete, koje je odlučilo i po kom modelu će se odvijati nastava

Osnovci od 1. do 4. razreda, nastavu će slušati u školi, a za starije- od 5. do 8. razreda, kao i za srednjoškolce važi kombinovani model. To znači da će u školu ići svakog drugog dana, a kući predavanja pratiti od lajn.

Ministar prosvete i tehnološkog razvoja, Branko Ružić, za beogradske medije kaže da je ovakva odluka doneta nakon analize svih parametara i podataka iz nadležnih institucija.

Prema odluci Tima za škole, u kome su i stručnjaci “Batuta“, tokom boravka u školi, od momenta ulaska u školsko dvorište do napuštanja školskog dvorišta, obavezna je upotreba zaštitnih maski za sve zaposlene, učenike i treća lica.

U preporukama školama je i da je potrebno pojačati mere opšte i lične higijene (pranje i dezinfekcija ruku), a naročito voditi računa o redovnom provetravanju svih prostorija u kojima borave učenici i zaposleni u školi.

Check Also

Za vikend sankcionisano 127 saobraćajnih prekršaja na području Policijske uprave Leskovac

Nastavljena je akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju. Na području Policijske uprave Leskovac za vikend …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.