hotel bell

U Leskovcu se danas bira najbolji ajvar!

U dvorištu Šop Đokićeve kuće, danas se organizuje Izložba domaćeg ajvara,zimnice,meda,vina i rakije.

Ovaj događaj prvenstveno je posvećen domaćem leskovačkom ajvaru, a takmičari će se danas nadmetati u izradi najbolje ajvara. Žiri u sastavu Bojana Danilović, Saša Mišić, Ivica Zdravković, Milan Petković i Dragana Kitanović odlučivaće koji je ajvar najbolji.

Direktor Turističke organizacije grada Leskovca Nebojša Kocić, kazao je ovom prilikom da je stara ideja ponovo oživela i da je lokalnog karaktera.

„Mi smo se potrudili da posle 2016. godine priču koju je nekada pokrenula Privredna komora vratimo na noge. Danas će se takmičari nadmetati u pripremi ajvara, a najbolji će osvojiti vikend u Soko banji, druga će biti kube, a treća nagrada večera u nekom od restorana u Leskovcu – kazao je Kocić.

Izložbu i festivaj je otvorila zamenica gradonačelnika Leskovca, Lidija Dimitrijević.

„Leskovac je grad koji ima tri brenda, a jedan je i Leskovači ajvar. To je nešto po čemu smo prepoznatljivi širom sveta, te je ova manifestacija prava stvar.Naš ajvar se sprema od najkvalitetnijih parika sa plodnih leskovačkih oranica. Ukus po kome je prepoznatljiv je zasnovan na tradicionalnoj recepturi.U ovo doba godine nema domaćinstvo u Leskovcu koje ne zamiriše na ajvar, ljutenicu, domaću zimnicu, vino i rakiju.Ova izložba će obogatiti turističku ponudu našeg grada – kazala eje Dimitijevićeva.

Desetak ekipa će se danas nadmetati u izradi specijaliteta sa juga, a već u sredu Leskovčane očekuje i republičko takmičenje u pripremi ajvara „Izađi mi na teglu“.

Check Also

EKONOMSKA ŠKOLA: Prvi uspešan korak u karijeri – Kako se najbolje pripremiti za razgovor sa poslodavcem

U centru za stručno usavršavanje u obrazovanju danas je organizovana ugledna aktivnosti i panel diskusija …

Оставите одговор