Početna / DRUŠTVO / U Leskovcu dato 37.357 vakcina: u toku ankete za vakcinaciju u Juri, Aptivu i Džinsiju – Uskoro masovna vakcinacija bez zakazivanja na svim punktovima i preko Mesnih kancelarija
hotel bell

U Leskovcu dato 37.357 vakcina: u toku ankete za vakcinaciju u Juri, Aptivu i Džinsiju – Uskoro masovna vakcinacija bez zakazivanja na svim punktovima i preko Mesnih kancelarija

Leskovac je jedan od gradova u kojima je u toku proces masovne imunizacije, što se vidi i po broju datih vakcina i ljudima koji su primili jednu, odnosno obe doze vakcine.

Do sada je na teritorihji Grada Leskovca dato 37.357 vakcina.

Prvu dozu vakcine primilo je 21.911 osoba, dok je obe doze (revakcinacija) primilo 15.446 građana Leskovca.

Prvu dozu kineske vakcije „Sinofarm“ primile su 16.032 osobe, dok je obe doze primilo 11.860 ljudi.

Američku, „Pfizer/BioNTech“ vakcinu primile su 2.243 osobe, a revakcinisano 1.358.

Prvu dozu ruske „Sputnik V“ vakcine primilo je 2.748 ljudi, a drugu dozunu 2.228.

Britansku „Oxford/AstraZeneka“ vakcinu primilo je 888 građana, još uvek nije bilo revakcinacija.

-Zadovoljni smo odzivom građana i tokom vakcinacije. Sve ide po planu, organizacija je odlična, nema čekanja a nakon primljene vakcine građani su pod nadzorom lekara još najmanje 15 do 20 minuta – rekao je za Dnevnik Juga direktor Doma zdravlja Leskovac dr Slaviša Božić.

Počele su pripreme za dodatno ubrzavanje vakcinacije i masovnu imunizaciju na svim punktovima za sve punoletne građane bez zakazivanja.

-U toku su ankete u velikim firmama kao što su Džinsi, Jura i Aptiv o tome ko je od zaposlenih zainteresovan za vakcinaciju i za koju vakcinu. Kada se završe ankete planiramo organizaciju punktova u ovim fabrikama i da u jednom danu završimo vakcinaciju svih zainteresovanih za vakcinaciju u ovim kompanijama. Takođe će biti obavljene ankete i preko Mesnih kancelarija a zatim ćemo i u manjim mestima otvoriti punktove za vakcinaciju, u zavosnosti od interesovanja građana – ističe direktor Božić za Dnevnik Juga.

Prvi čovek leskovačkog Doma zdravlja ima jasnu poruku za građane.

-Pozivam sve građane Leskovca da se vakcinišu. Do sada na teritoriji našeg grada nismo registrovali neželjene efekte ili probleme. Trebovali smo i u narednih nekoliko dana očekujemo novih 4.000 doza vakcina „Sinofarm“ koje će biti distribuirane na svim punktovima za vakcinaciju u samom Leskovcu, ali i u Vučju, Gdelicu, Manojlovcu i Brestovcu, i punktovima koje planiramo da otvorimo u drugim mestima – kazao je za Dnevnik Juga dr Slaviša Božić, direktor Doma zdravlja Leskovac.

Pogledaj takodje

UKIDA SE NAPLATA ROMINGA SA GRČKOM: Ovog leta telefoniranje i poruke sa plaže po ceni lokalnog poziva i SMS-a

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas u Atini, uoči Ekonomskog foruma Delfi, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *