Home / DRUŠTVO / U Covid bolnicama u Nišu, Kruševcu, Leskovcu i Vranju preminulo 9 ljudi, na lečenju 533 obolela
hotel bell

U Covid bolnicama u Nišu, Kruševcu, Leskovcu i Vranju preminulo 9 ljudi, na lečenju 533 obolela

U Covid objektima Kliničkog Centra Niš, hospitalizovana je ukupno 249 pacijenata.

Kod 198 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 3 su priključena na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju. Svi pacijenti su pod 24 – časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Kliničkog centra. Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor.

Na žalost, uprkos svim naporima lekara niškog Kliničkog centra, 5 pacijenata, sa potvrđenim virusom Covid -19, je preminulo.

U Covid bolnici u Kruševcu, trenutno su hospitalizovana 54 pacijenta. Kod 43 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 10 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju.

Na žalost, uprkos svim naporima lekara Kruševačke Covid bolnice, 3 pacijenta, sa potvrđenim virusom Covid -19, su preminula.

U ZC Leskovac u Covid bolnici, trenutno je hospitalizovano 125 pacijenata. Kod 69 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19.

Na žalost, uprkos svim naporima lekara ZC Lekovac, 1 pacijent, sa potvrđenim virusom Covid -19, je preminuo.

U 2 Covid bolnice u ZC Vranje, ukupno je hospitalizovano 105 pacijenata. Kod 93 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa. Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom Covid -19.

Check Also

Novogodišnji paketići za dečiji osmeh!

Humanitarna fondacija „Pokreni život“ pokreće Novogodišnju akciju prikupljanja slatkiša, slaniša, igračaka i novčanih sredstava, koja …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *