Home / DRUŠTVO / “Turistički cvet“za organizaciju najvećeg Svetskog festivala roštilja
hotel bell

“Turistički cvet“za organizaciju najvećeg Svetskog festivala roštilja

Na press konferenciji, koja je u Turističkoj organizaciji Leskovac, upriličena povodom dobijanja značajnog priznanja, istaknuto je da ove godine ono dolazi kao nagrada za uspešno organizovanje “Roštiljijade“ u pandemijskim uslovima

Ovo priznanje predstavlja potvrdu rada TOL-a i našeg grada, jer su “krivci“ za pripremu i organizaciju manifestacije unazad više od tri decenije, te zbog toga što su doprineli njenom upisivanju na mapu nezaobilaznih turističkih destinacija.

– Tradicija leskovačkog roštilja seže duboko u prošlost. o Tome su pisali putopisci, fotografi ostavljali svoja svedočanstva, a novinari širili priču o velikim majstorima. Ova nagrada je dokaz da je Roštiljijada, kao lokalni sajam kulinarskih specijaliteta, prerasla u kvalitetno organizovan festival dobre zabave, koji okuplja naše sugrađane, goste iz Srbije i mnogih zemalja. Pre dve godine, “Roštiljijadi“ je pripalo priznanje u kategoriji: najprepoznatljivija gastro manifestacija, a još 2012. je Leskovac, u Luganu, proglašen “Gradom ukusa“, upravo zbog “Roštiljijade“. Ovo je najveće priznanje za manifestaciju do sada i potpuno je zasluženo.

Direktor turističke organizacije je podsetio na činjenicu da ove godine nije bilo lako organizovati najveći gastronomski skup na otvorenom, da je mnogo stvari trebalo uskladiti sa aktuelnom epidemiološkom situacijom, a s druge strane zadržati osnovni programski koncept manifestacije. Ubeđen je da je žiri cenio sve okolnosti i Turističkoj organizaciji, baš zbog dobro odrađenog posla u teškim uslovima, dodelio “Turistički cvet“.

Check Also

Godišnji odmor će vam prijati, samo ako, dok traje, ne brinete o tome šta je bilo i šta će biti: Evo još nekoliko korisnih saveta stručnjaka

Pokušajte da zamislite da se nalazite u balonu i da odozgo gledate sebe i svoje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.