Home / DRUŠTVO / Leskovac uvodi registar izvora zagađenja
hotel bell

Leskovac uvodi registar izvora zagađenja

Danas je u sali Skupštine grada Leskovca održan radni sastanak predstavnika grada sa predstavnicima Privredne komore Srbije i Agencije za zaštitu životne sredine.

Tema ovog sastanka bila je sprovođenje projekta „Otvoreni podaci za održivi razvoj“ koji sprovode sprovode Ujedinjene nacije za razvoj (UNDP) i Kancelarija za IT i eUpravu (ITE), uz podršku Fonda za dobro upravljanje Ujedinjenog Kraljevstva.

U ovom projektu, radiće se, pre svega, na unapređenju kvaliteta, kao i povećanju obima prikupljanja količine podataka o zagađivanju vazduha, voda i generisanju otpada, pre svega na lokalnom nivou, i otvoriti novi podaci za korisnike. Time će se omogućiti uspostavljanje registra izvora zagađivanja korišćenjem infrastrukture informacionog sistema Nacionalnog registra izvora zagađivanja. Pored toga, biće omogućen i prikaz svih prikupljenih podataka svih JLS na standardizovan način, uključujući i podatke Nacionalnog registra, čime će zaposleni u jedinicama lokalne samouprave imati mogućnost uvida u sve izvore zagađivanja na svom prostoru.

Na osnovu ovih podataka će nadležne institucije preduzimati dalje korake u pogledu sprečavanja i smanjenja zagađenosti i očuvanja prirodnih resurasa.

Check Also

Mišići se uskoro useljavaju u novi dom!

Mića i Tamara Mišić, sa sinovima Mihajlom i Božidarom, zahvaljujući inicijativi i akciji Fondacije “Pokreni …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.