Home / DOGAĐAJI / Trideset i pet mališana iz hraniteljskih porodica krenulo put Paralije
hotel bell

Trideset i pet mališana iz hraniteljskih porodica krenulo put Paralije

Deca bez roditeljskog staranja koja se nalaze u hraniteljskim porodicama, će ove godine zahvaljujući Centru za socijalni rad, uz veliku podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i grada Leskovca, otići na letovanje 10 dana u Paraliji.

Njih su večeras iz Leskovca, ispratili zamenica gradonačelnika Lidija Dimitrijević i direktor Centra za socijalni rad Predrag Momčilović.

„U hraniteljskim porodicama u Leskovcu odrasta oko 120 deteta. Po zakonskim propisima deca na hraniteljstvu imaju pravo ili na letovanje ili na ekskurziju. Ove godine je 35 deteta odabralo letovanje. Tim stručnjaka iz Centra za socijalni rad u Leskovcu je za njih organizovao letovanje i za tu namenu izdvojeno je 2,4 miliona dinara. Ovim putovanjem želimo da im pokažemo da će Grad i na taj način brinuti o njima. Oni će imati šansu da se međusobno druže i upoznaju, da stvore lepe uspomene, odmore se i opuste. Druženja ovog tipa su veoma značajna i za hranitelje jer su ona prilika da razmene iskustva i savete – kazala je Lidija Dimitrijević.

Predrag Momčilovic, direktor Centra za socijalni rad, kazao je ovom prilikom da Centar ovu aktivnost organizuje 15 godina unazad i da predstavlja primer dobre prakse.

„Centar ovu aktivnost organizuje 15 godina. 35 mališana iz hraniteljske porodice idu na druženje u poznatom grčkom letovalistu Paralija. Deci je obezbeđena lekarska pratnja, spasioci, sa njima će krenuti i hranitelji, koji putuju o svom trošku. Skromnu podršku pružićemo podelom majica, kako bi im ostala neka uspomena sa ovog putovanja, obezbeđeni su i lanč paketi, neophodna medicinska sredstava i lekovi – kazao je Momčilović.

Check Also

Brnabić: Biće teška zima, ali ćemo se truditi da ne bude restrikcija

Foto: arhiva Dnevnik juga Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, izjavila je danas da će …

Оставите одговор