Home / DRUŠTVO / Teslin i Dan nauke, uz obilje raznovrsnog sadržaja, u Leskovcu će biti obeležen 11. jula
hotel bell

Teslin i Dan nauke, uz obilje raznovrsnog sadržaja, u Leskovcu će biti obeležen 11. jula

Dan nauke pada 10. jula, na Teslin rođendan, a kako je ove godine to nedelja, obeležavanje se pomera za sutradan,11. jul. Tradicionalna manifestacija pod nazivom “Teslino delo je prošlost, sadašnjost i budućnost“, održava se u Centru za stručno usavršavanje

Raznovrstan i bogat program počinje u 18 sati i 30 minuta. U jednom delu Centra za stručno usavršavanje biće postavljeni eksponati maketa i replika nekih od najčuvenijih Teslinih pronalazaka: obrtno magnetno polje, poznatije kao Teslino jaje, kalem, trafo varničar, Teslin toranj, lebdeća kugla, robotić, hologramske slike i majice.

Najmlađi posetioci će, kroz igru memorije sa slikovnicama i sklapanje puzli, imati priliku da se upoznaju sa likom i delom velikog naučnika, a u okviru manifestacije će biti prikazane 3D animacije, dokumentarni i promotivni materijal, koji je priredilo Udruženje Teslin toranj u Srbiji.

Dan nauke je i prilika da se proglase najbolji na likovnom i literarnom konkursu, na temu života i rada Nikole Tesle. Autorima izabranih radova biće uručene nagrade, a priznanja će dobiti i pojedinci koji su se, tokom proteklih godinu dana, istakli radom i rezultatima.

Za zanimljive i vredne nagrade konkurišu i svi posetioci, popunjavanjem kupona sa ličnim podacima.

Članovi udruženja će na Teslin rođendan posetiti i Teslin park, u dvorištu Hidroelektrane u Vučju, otvoren prošle godine. Oni još jednom apeluju na sugrađane, ljude dobre volje, zadužbinare i donatore, da pomognu u obezbeđenju prostora u kome bi se čuvale replike eksponata, kako bi javnosti bile dostupne čitave godine.

Pokrovitelj manifestacije Teslin dan je grad Leskovac, organizatori su Udruženje Teslin toranj u Srbiji i Udruženje inženjera i tehničara. Domaćin je Centar za stručno usavršavanje, medijski sponzor Dnevnik juga.

Check Also

Vodič: Kako izbeći neželjene troškove prilikom korišćenja rominga

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija sastavilo je vodič za građane Republike Srbije, kako bi izbegli …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.