Home / DRUŠTVO / Svetski dan kontracepcije – saznajte više iz udobnosti svog doma
hotel bell

Svetski dan kontracepcije – saznajte više iz udobnosti svog doma

Svetski dan kontracepcije obeležava se svakog 26. septembra sa ciljem podizanja svesti o važnosti kontracepcije, odabiru pravog i efikasnog metoda zaštite, kao činu prevencije i brige svakog pojedinca o svom reproduktivnom zdravlju.

Upravo tim povodom, DokTok platforma za besplatne zdravstvene konsultacije organizuje novi DokTok Talks, online događaj na kom će specijalista ginekologije i akušerstva ove platforme, dr Taita Stojilković, govoriti o kontraceptivnim metodama i mogućnostima koje se pružaju, ali i odgovarati na sva vaša pitanja. 

DokTok Talks će se održati u sredu, 29. septembra u 18h putem live uključenja na Instagram profilu platforme.
Kontracepcija se smatra jedinim ispravnim vidom kontrole rađanja tj. spečavanja nastanka trudnoće i treba je koristiti od početka seksualne aktivnosti pa sve do menopauze, sa pauzom u toku planiranja začeća. Iako je klinički pregled pre početka korišćenja kontracepcije obavezan, telemedicina nam danas donosi mogućnost da se informišemo i konsultujemo sa stručnjacima i pre njega.

Putem online konsultacija, ginekolozi sada postaju dostupniji za sva pitanja i konsultacije vezane za reproduktivno zdravlje, a uvek mogu posavetovati o pravilnom izboru sredstva kontracepcije koji ćete koristiti i uputiti na dalje korake koje je prethodno potrebno obaviti.

Check Also

U naselju Dubočica uređena divlja deponija

Vikend akcija čišćenja i uređena ove nedelje organizovana je u naselju Dubočica. Ovom prilikom uklonjena …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *