Home / DRUŠTVO / Stručna praksa za visokoškolce
hotel bell

Stručna praksa za visokoškolce

Ugovore o obavljanju stručne prakse, koju, u okviru mera aktivne politike zapošljavanja, finansira grad Leskovac, potpisalo je danas 35 visokoškolaca, a prve radne korake obaviće kod 25 poslodavaca

Za ove namene grad Leskovac je izdvojio više od 13 miliona dinara, a stručna praksa, kako je, obraćajući se svršenim fakultetlijama, rekao prvi čovek grada, Goran Cvetanović, je način za prvo upoznavanje sa zaduženjima na radnom mestu, rokovima, odgovornošću i obavezama:

– Želim vam uspeh u životu i radu, a vi budite vredni i radni. Ključna komponenta napretka, stabilnog društva i jake privrede je pružanje podrške mladim ljudima, na početku karijere. Zato, obavljanje stručne prakse, grad Leskovac omogućava od 2013. godine. Kroz četiri mere lokalnog akcionog plana zapošljavanja, do sada je radno angažovano 1.342-oje ljudi, za šta smo izdvojili preko 204 miliona dinara. U tekućoj godini je opredeljeno 30 miliona dinara.

Miljana Cvetanović, master engleskog jezika, koja će praksu obavljati u školi “Vuk Karadžić“ u Pečenjevcu, ocenila je da je stručna praksa izuzetna prilika da mladi razviju svoje veštine, osposobe se i prepoznaju svoje potencijale i afinitete. Diplomirani ekonomista, Vladimir Tasić, stručno će se osposobljavati u Auto-školi “Crveni signal“ i smatra da će, ovakav odnos, mlade motivisati da ostanu u rodnom Leskovcu. Oboje su na podršci zahvalili lokalnoj samoupravi.

Check Also

Mateja Trajković učenik škole „Rade Metalac“ uz pomoć novog alata, vršiće popravke i održavanje električnih uređaja, u domovima u Bojniku i Leskovcu

Sandra Gerginov, Mateja Trajković i Teodora Šuleić, učenici srednjih stručnih škola iz Vranja, Leskovca i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.