Home / DRUŠTVO / Srednja škola u Grdelici će, na dva profila, upisati ukupno 60 đaka
hotel bell

Srednja škola u Grdelici će, na dva profila, upisati ukupno 60 đaka

Obrazovni profili Srednje škole u Grdelici su specifični i nema ih nijedna druga obrazovna ustanova na teritoriji Jablaničkog okruga. Nisu u sistemu dualnog obrazovanja, ali škola obezbeđuje praktičnu nastavu

Tehničar za oblikovanje i dizajn enterijera u četvorogodišnjem trajanju, umesto operatera za izradu nameštaja i menadžer prodaje, ranije trgovac, ne samo da pružaju mogućnost brzog zaposlenja, već i otvaraju vrata za nastavak školovanja:

– Što se tiče prvog profila, smatram da je atraktivan i konkurentan, jer ni u jednoj drugoj školi se ne obrazuje takav kadar. Menadžeri prodaje su uvek traženi, a naši učenici, zahvaljujući dogovoru sa brojnim trgovinskim kompanijama i lancima, obavljaju praktičnu nastavu po programu Ministarstva. Do sada smo sklopili 16-ak ugovora, a trenutno smo u pregovorima sa Lidl-om. Nijedan od profila nije u dualnom sistemu, ali verujem da smo uspostavili kvalitetan sistem za učenje uz rad i zapošljavanje nakon školovanja, ističe direktor Zvezdan Anđelković.

U dva odeljenja, biće upisano 60 učenika i direktor veruje da će kapaciteti, već u prvom roku biti popunjeni. On ne može ovog trenutka da proceni da li će u Srednjoj školi u Grdelici biti tehnoloških viškova, a za narednu školsku godinu najavljuje da će kod Ministarstva konkurisati za novi obrazovni profil- poslovni informatičar.

Check Also

Pijanim vozačima iz Vranja i Preševa- trežnjenje, pa prekršajna prijava

Pripadnici saobraćajne policije u Vranju i Preševu, isključili su iz saobraćaja dvojicu vozača, koji su …

Оставите одговор