Srebro iz Bugarske: Kondicioni trener Stevan Stamenković vraća se u Vlasotince

Nakon uzbudljive i turbulentne sezone, kondicioni trener Stevan Stamenković vraća se iz Bugarske u Vlasotince sa osvojenom srebrnom medaljom.

Stamenković, čiji je put ove sezone bio prepun izazova i promena, postigao je izuzetan uspeh u finalu bugarskog prvenstva. Sezonu je započeo u odbojkaškom klubu Jedinstvo iz Pazove, ali je u novembru raskinuo ugovor i prešao u košarkaški klub Balkan iz bugarskog Botevgrada. U trenutku njegovog dolaska, Balkan je zauzimao šestu poziciju na tabeli, ali je ubrzo doživeo napredak pod Stamenkovićevim vođstvom.

Balkan je ostvario značajne rezultate na evropskoj sceni, prolazivši u 1/8 finala FIBA Eurocupa. U prvom krugu savladali su Albu iz Mađarske i Sporting iz Lisabona, dok su u drugom krugu izgubili od protivnika kao što su Göttingen iz Nemačke, Porto iz Portugala i Bilbao iz Španije, čime nisu uspeli da se plasiraju u 1/4 finale.

Košarkaški klub Balkan iz Botevgrada, poznat kao najtrofejniji klub Bugarske sa sedam osvojenih titula, napravio je veliki napredak na domaćoj sceni.

“Kad sam došao u klub, bili smo na šestoj poziciji. Uspeli smo da se popnemo na četvrto mesto i sa te pozicije započnemo plejof. Do finala smo stigli pobedama nad CSKA Sofije i Černomorec Burgas, ali u finalu nas je dočekao Rilski Sportist iz Samokova, koga nismo mogli savladati. Osvojili smo drugo mesto, što je odličan i neočekivan uspeh,” kazao je Stamenković.

Što se tiče naredne sezone, Stamenković je još uvek neodlučan:

“Za sledeću sezonu još nisam 100% siguran, ali velika je verovatnoća da ostanem u Balkanu. O tome ću ozbiljno razmišljati tek nakon završetka sezone.”

Ovaj uspeh predstavlja veliki korak u karijeri Stevana Stamenkovića, koji se sada vraća u Vlasotince sa značajnim postignućem i bogatim iskustvom iz Bugarske.

Check Also

Još jedna kuća u selu Orašje za mladi bračni par

Milijana Stamenković (19) iz Šišave Nikola Cakić (25) iz Leskovca i njihov tromesečni sin pronašli …