Home / DRUŠTVO / Školama se preporučuje da se deca starija od 12 godina vakcinišu
hotel bell

Školama se preporučuje da se deca starija od 12 godina vakcinišu

Direktorima osnovnih i srednjih škola u Srbiji juče je stigao dopis od Ministarstva prosvete u kom se navodi da će školska godina definitivno početi 1. septembra.

Ministar prosvete Branko Ružić je naglasio značaj vakcinacije đaka starijih od 12 godina te “školama preporučio da se učenici vakcinišu”.

“Saglasno navedenom Zaključku, školama se snažno preporučuje da se učenici stariji od 12 godina vakcinišu protiv bolesti KOVID-19 u skladu s aktuelnim Stručno-metodološkim uputstvom za sprovođenje vanredne preporučene imunizacije protiv KOVID-19 Instituta za javno zdravlje Srbije ‘Dr Milan Jovanović Batut’.” – stoji u dopisu.

S obzirom na to da odluku o vakcinaciji maloletnog deteta donose roditelji, nije najjasnije zašto je Ministarstvo školama preporučilo vakcinaciju.

Poslednjih dana se u medijima mnogo govori i piše o polasku đaka u školu, a za sada je, kako kažu, jedino sigurno da će u punom sastavu krenuti mlađi osnovci. Način na koji će se nastava odvijati za decu stariju od 12. godina zavisiće od stepena vakcinacije i epidemiološke situacije, zaključak je Kriznog štaba.

Check Also

U Covid bolnici preminuo još jedan Leskovčanin, na kiseoniki 51 pacijent

U leskovačkoj Covid bolnici u poslednja 24 časa umro je još jedan Leskovčanin od posledica …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *