Home / DRUŠTVO / Sinoć otvoren “Bagat snack house“-čuveni specijaliteti brze hrane, sada dostupni i Leskovčanima
hotel bell

Sinoć otvoren “Bagat snack house“-čuveni specijaliteti brze hrane, sada dostupni i Leskovčanima

Ovo je potpuna novina u gradu i zato verujemo da će se sugrađanima dopasti naša hrana, ali i ukupan ambijent, kažu Miljan i Nikola, izuzetno zadovoljni utiscima gostiju sa sinoćnjeg otvaranja

Na lokaciji u centru grada, koju Leskovčani prepoznaju kao “Bagat“, sinoć je otvoren istoimeni objekat brze hrane, a prostor ispred njega bio je tesan da primi sve koji su želeli da kušaju omiljene specijalitete na domaći način.

– Ime jasno asocira na deo grada u kome se Snack house “Bagat“ nalazi, kako niko ne bi imao dilemu oko lokacije. Na ideju o restoranu brze hrane, Nikola i ja, došli smo sumirajući utiske sa brojnih putovanja. To mladi vole, a ne mogu da pojedu u Leskovcu. Govorim, na primer, o chicken nuggets-ima, koje imamo i u varijanti sa mocarelom, nekoliko vrsti burgera i sendviča, te različitim boxovima, u “L“ i “XL“ varijanti i originalnim sosovima i dodacima. Naš kuvar Miladin, vrhunski je majstor sa iskustvom sticanim u najboljim španskim, italijanskim i francuskim restoranima, označenim Mišelinovim zvezdicama, kaže Miljan.

Ideja dvojice suvlasnika bila je da uposle mlade ljude i pruže im šansu da pokažu šta znaju i koliko su talentovani :

– Moram opet da pomenem Miladina, momka, koga smo jedva sačuvali i ubedili da ostane, uprkos brojnim ponudama iz Nemačke, Slovenije i Hrvatske. Vrlo je odgovoran i darovit, pa mi je drago što će svoje kuvarske čarolije moći da prezentuje i u rodnom gradu. On je, na osnovu velikog iskustva, pravio meni i imamo puno poverenje u njegov izbor. Nismo želeli da previše širimo ponudu, ali da sve što ponudimo bude vrlo kvalitetno i ukusno.

Zamišljeno je da se u “Bagat snack housu“ jede “s nogu“, obzirom na to da se hrana koju nudi, tako i konzumira, ali će oni, koji požele drugačije, koristiti susedni Shisha lounge bar.

– Ono što je naša specifičnost jeste da se sve proizvodi od domaćih sirovina. Mi smo mogli burgere, nuggetse, stickse i ostalo da nabavljamo u smrznutom stanju i samo da ih ovde friteziramo, ali nismo želeli. Sve mora da bude taze i pripremano “ za poznatog kupca“. Što se tiče cena, smatram da su dostupne svima. Naravno da će biti onih koji će se pre odlučiti za, recimo pljeskavicu od 120 dinara nego za nešto iz naše ponude. To što mi nudimo je za ljude koji vole da kušaju nešto novo, da izađu iz okvira lokalne gastronomije i osete neobične ukuse, objašnjava Miljan.

Check Also

Rekonstruiše se pružni prelaz ispred Brestovca, do koga se danas stiže alternativnim pravcima

Sredstva za rekonstrukciju, u iznosu od 2,5 miliona dinara, obezbedili su zajednički preduzeća “Infrastrukture železnice“ …

One comment

  1. To će uvek da bude oreko puta Šop-Đokoćeve kuće, kakav Bagat.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *