Home / DRUŠTVO / Ružić: Broj zaraženih nastavnika i učenika veoma nizak, neće biti ukidanja regularne nastave
hotel bell

Ružić: Broj zaraženih nastavnika i učenika veoma nizak, neće biti ukidanja regularne nastave

„Broj zaraženih nastavnika i učenika je veoma nizak, tako da neće biti ukidanja regularne nastave, najavio je danas ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

Prvi potpredsednik Vlade je ukazao na to da nastava u školama po semafor modelu funkcioniše, dodavši da će taj model biti inoviran u skladu sa situacijom na terenu i da će danas imati sastanak sa predstavnicima Instituta „Batut“ kako bi se utvrdilo na koji način će se to učiniti.

On je, kada su u pitanju brojevi zaraženih učenika i nastavnika, naveo podatke od pre tri dana, prema kojima je zaraženo manje od jedan odsto dece i 1,3 ili 1,4 odsto nastavnog i vannastavnog osoblja.

Ružić je poručio da je vakcinacija jedini lek, dodavši da je imunizovano približno 52 odsto prosvetnih radnika i da se nada da će se uskoro dostići 57-58 odsto.

„Ali ni to nije dovoljno. Smatram da je najvažnije da svi shvate koliko je značajno biti odgovoran i solidaran, istakao je prvi potpredsednik Vlade.

Kada je reč o pojedinim peticijama koje su se pojavile u javnosti, a odnose se na to da učenici u školama ne bi trebalo da nose maske, on je naglasio da je situacija tako procenjena od strane stručnjaka i to je nešto što će važiti u skladu sa preporukom.

Imaćemo tokom nedelje redovne sastanke i videćemo šta ćemo dalje odlučiti, dodao je Ružić.

Check Also

Stari leskovački zanati koji i danas žive

U Čitaonici Biblioteke održano je predstavljanje leskovačkih starih zanata u okviru manifestacije Dani evropske baštine. …

One comment

  1. Poštovani,
    Ako je nizak broj zaraženih nastavnika u jednoj školi , tri nastavnika u izolaciji u jednom danu, onda nemam nikakav komentar na ovu tvrdnju.
    Hvala na razumevanju,
    Nastavnik iz jedne škole na jugu Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *