Rukovodstvo Leskovca odgovara: Poboljšanje životnog standarda građana je multidimenzionalni zadatak

Na saopštenje Grupe građana Svi za jednog, jedan za sve saopštenjem i odgovorom je reagovao kabinet gradonačelnika Leskovca.

U saopštenju se, pored ostalog, kaže:

“Predstavnici Grupe građana Svi za jednog jedan za sve, kao opoziciona grupacija koja ima svoje odbornike u Skupštini grada Leskovca, sada osam, nakon što se jedan odlučio za samostalno delovanje, i nakon što se čovek koji ih je vodio povukao i čije je ima grupa građana nosila, pokušavaju da improvizovanim saopštenjima preko napada na gradonačelnika Leskovca dr sci. med. Gorana Cvetanovića dođu do medijskog prostora.”Predstavnici Grupe građana Svi za jednog jedan za sve, kao opoziciona grupacija koja ima svoje odbornike u Skupštini grada Leskovca, sada osam, nakon što se jedan odlučio za samostalno delovanje, i nakon što se čovek koji ih je vodio povukao i čije je ima grupa građana nosila, pokušavaju da improvizovanim saopštenjima preko napada na gradonačelnika Leskovca dr sci. med. Gorana Cvetanovića dođu do medijskog prostora.

„Diktatura, slobodni mediji u ilegali i progon onih koji drugačije misle“ su tvrdnje koje su sami demantovali imajući u vidu da njih niko ne proganja, niti ih suzbija, a kako se na primeru ovog i mnogih njihovih saopštenja vidi, ista se objavljuju redovno.

Tvrdnje da se u Leskovcu „samo otvaraju klackalice“ su neosnovane i ne odražavaju realnost u kojoj živimo i radimo. Tokom proteklih godina, grad Leskovac je bio svedok brojnih infrastrukturnih i razvojnih projekata koji su značajno poboljšali kvalitet života naših sugrađana, a kada su već teretane na otvorenom glavni „problem“ u gradu želimo da naglasimo da je poboljšanje životnog standarda naših sugrađana jedan od najvažnijih prioriteta lokalne samouprave. Ulažemo značajne resurse u zdravstvo, obrazovanje, infrastrukturu i socijalnu zaštitu, kako bismo obezbedili bolje uslove za sve stanovnike Leskovca.

Izgradnja teretana na otvorenom je samo jedan aspekt naših napora da poboljšamo kvalitet života u našem gradu. Ove teretane su izuzetno važne jer pružaju besplatnu mogućnost za rekreaciju i fizičku aktivnost svim našim sugrađanima. Fizička aktivnost je ključna za održavanje zdravlja i prevenciju mnogih bolesti, i zato smo se odlučili da ulažemo u ovaj vid infrastrukture. Otvorene teretane su veoma posećene i pokazale su se kao izuzetno korisne za brojne građane, različitih starosnih grupa.

Svesni smo da je važno balansirati između različitih potreba zajednice, zato ulažemo značajna sredstva u zdravstvene ustanove i socijalne programe. Primera radi, nedavno smo završili značajne rekonstrukcije u Opštoj bolnici Leskovac i nastavljamo sa ulaganjima u poboljšanje zdravstvenih usluga. Takođe, ulažemo u programe socijalne zaštite i podršku najugroženijim kategorijama stanovništva. Uvereni smo da je poboljšanje životnog standarda multidimenzionalan zadatak koji zahteva istovremene investicije u zdravstvo, obrazovanje, socijalnu zaštitu i rekreativne aktivnosti. Naš cilj je da stvorimo okruženje u kojem svi građani mogu da vode zdrav i ispunjen život.

Kada je reč o našim sugrađanima koji su se vakcinisali vakcinom Astra Zeneka, taj broj na teritoriji grada Leskovca iznosi 970, što je ispod 1% obuhvata vakcinisanih i u zdravstvenim ustanovama i najvažnije nije bilo prijava neželjenih reakcija ni problema.

Milioni ljudi širom sveta su primili ovu vakcinu i većina nije imala ozbiljne neželjene reakcije. Sve vakcine koje se koriste u Srbiji prošle su kontrole. Važno je naglasiti da svaka vakcina, kao i bilo koji medicinski tretman, može imati neželjene efekte. Međutim, koristi od vakcinacije daleko prevazilaze potencijalne rizike. Vakcinacija je bila ključna u borbi protiv pandemije i u sprečavanju širenja virusa, kao i u smanjenju broja teških slučajeva i hospitalizacija.

Naši sugrađani, kao i građani Srbije, znaju da kontinuirano ulažemo napore i resurse kako bismo poboljšali životne uslove i omogućili našim sugrađanima da žive u modernom, razvijenom i prosperitetnom gradu. Pozivamo ih da nam se pridruže u ovim naporima, da zajedno radimo na daljem razvoju našeg Leskovca i da budemo ponosni na sve što smo do sada postigli.” – saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Leskovca dr Gorana Cvetanovića.

Check Also

Malena Una pomaže svojoj mami da što pre ozdravi: Veliki odziv Leskovčana za pomoć Mariji Petronijević i danas

Juče kao i danas u Leskovcu je održana akcija davanja uzoraka krvi za Mariju Petronijević, …