hotel bell

Rekonstrukcija Prvomajske ulice u Leskovcu: još jedan ulaz u grad dobija novi izgled

Radovi na kompletnoj rekonstrukciji Prvomajske ulice od raskrsnice kod “Tri šešira” do skretanja ka pumpi kod Sloginog igrališta su završeni.

Novi asfalt dobilo je 270 metara ulice koju Leskovčani češće nazivaju “Bojnički put”, uz nove ivičnjake koji su tokom godina i decenija potpuno propali pa i nesta.

Radove na rekonstrukciji saobraćajnice koja je do danas bila u jako lošem stanju obišao je danas i predsednik Privremenog organa grada Leskovca dr Goran Cvetanović koji je naglasio da ovi radovi predstavljaju korak ka potpunom ostvarenju važnog cilja – potpunog uređenja svih prilaza i ulaza u grad Leskovac.

„Kao što sam više puta naglasio, naš cilj jeste uređenje svih prilaza našem gradu i ponosan sam što polako dolazimo do potpunog ostvarenja zacrtanog cilja. Podsetiću da su radovi na rekonstrukciji čitave deonice puta Leskovac -Bojnik vredni 182 miliona dinara, i da ih finansira Javno preduzeće Putevi Srbije. Izvode se u dužini od oko 1600 metara, a radove izvodi Trejs Srbija AD iz Niša. Kompletna rekonstrukcija ovog dela putnog pravca podrazumeva proširenje kolovoza, izgradnju obostranih trotoara sa biciklističkim stazama, izgradnja nedostajuće kanalizacije,“- i pomenuo uređenje ostalih prilaza gradu sa strane Vlasotinca, Vučja, Lebana, Niša, Bogojevca, te Bulevar Nikole Pašića, koji je u potpunosti rekonstruisan i čijom je rekonstrukcijom rasterećena gužva koja se stvarala u centru grada. Razvoj saobraćajnica je od vitalnog značaja za razvoj čitave zajednice i našeg grada. Svesni značaja koju razvijena putna infrastruktura ima za normalno funkcionisanje grada, nastavićemo da i u narednom periodu radimo na razvoju saobraćajne infrastrukture širom teritorije našeg grada ,“- rekao je predsednik Goran Cvetanović.,

O tehničkim detaljima obavljenih radova govorio je Novica Nikolić, direktor Javnog preduzeća Urbanizam i izgradnja.

„Radovi koji su izvedeni, to je zamena ivičnjaka, stari je urušen, postavljen je novi ivičnjak. Zatim, taj završni sloj asfalta je skinut, ugrađen je izravnavajući sloj. Sada se radi završni sloj, pre toga je urađeno nivelisanje šah poklopaca i gajger slivnika. Gradonačelnik je rekao šta je predmet ugovora čija je vrednost 182 miliona dinara. Ono što bih ja dodao, to je da su već izvedeni radovi kod Belanovca u dužini od oko 1700m. Znači urađeno je presvlačenje bojničkog puta, tamo je drugi izvođač i priprema se završetak radova, odnosno presvlačenje deonice od 1100m negde kod Petrovca.“ – naglasio je direktor Novica Nikolić.

Check Also

U ponedeljak bez struje dve gradske ulice i tri sela

Ogranak Elektrodistribucija Leskovac izvodiće radove na rekonstrukciji distributivne elektroenergetske mreže radi unapređenja kvaliteta napajanja električnom …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *