Home / DRUŠTVO / Raspisan tender za rekonstrukciju Sarajevskog i mosta ka Graovu
hotel bell

Raspisan tender za rekonstrukciju Sarajevskog i mosta ka Graovu

Evropska banka za obnovu i razvoj je raspisala, a “Koridori Srbije“ objavili tender za rekonstrukciju Sarajevskog mosta preko Južne Morave, mosta u gdeličkom selu Graovo i pristupnih saobraćajnica.

U tenderu, koji je otvoren do 17. januara, navodi se da će javna nabavka biti finansirana iz zajma, koji su “Koridori Srbije“ dobili od Evropske banke.

– Javno preduzeće Urbanizam i izgradnja pomaže u izradi projektno-tehničke dokumentacije, a uradili smo i urbanistički projekat, jer je pored mosta ka Graovu, planirana izgradnja i rekonstrukcija prilaznih saobraćajnica, pre čega je neophodno rešiti imovinsko-pravne odnose. Ono što je dobro za Leskovac jeste činjenica da će Koridori izdvojiti izuzetno velika sredstva za ovaj projekat, kaže direktor, Novica Nikolić.

Poslovi će, najverovatnije početi naredne godine, nakon izbora izvođača radova i potpisivanja ugovora. Procenjuje se da je vrednost radova oko 4 miliona evra, a njihov završetak je oročen na kraj 2022.

Sarajevski most, jedan od najznačajnijih na Koridoru 10 biće rekonstruisan, a u Gradovu će biti izgrađen novi, koji će zameniti dosadašnje dotrajale drvene mostiće.

Check Also

Kontakt telefoni za proveru upisa u izvodima iz Jedinstvenog biračkog spiska

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Vlade Republike Srbije saopštilo je da će otvoriti kontakt …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *