Home / DRUŠTVO / Predstavnici lebanske opštine potpisali ugovor za kupovinu mini buseva
hotel bell

Predstavnici lebanske opštine potpisali ugovor za kupovinu mini buseva

Predsednik SO Lebane Boban Pejić, juče je potpisao ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu mini buseva za prevoz seoskog stanovništva sa ministrom za brigu o selu Milanom Krkobabićem.

Zajedno sa predsednikom SO Lebane ugovore su potpisali i predstavnici još 17 lokalnih samouprava u Srbiji, koje su prošle na konkursu.

Ovi minibusevi, kako ističu iz ministarstva, služiće isključivo za potrebe prevoza seoskog stanovništva iz jednog sela u drugo ili iz sela u gradsko, odnosno opštinsko sedište.

„Minibusevi su tu, obezbedili smo sredstva. Sada je na ljudima iz lokalnih samouprava da racionalno gazduju, da održavaju vozila, da obezbede gorivo i vozače. A seljani neka ocenjuju. Ovo je samo prvi korak i zato će nam od posebnog značaja biti njihovo mišljenje“ rekao je Krkobabić nakon potpisivanja ugovora.

Za ovaj program iz budžeta je opredeljeno 120 miliona dinara. Opština Lebane dobila je 7 miliona dinara od Ministarstva za brigu o selu, a za nabavku minibusa učestvovaće sa 747.032 dinara iz sopstvenog budžeta.

Check Also

Pravo glasa na referndumu ima 6.510.323 glasača

Republička izborna komisija utvrdila da u Srbiji trenutno ima 6.510.323 glasača, za sve jedinice lokalne …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *