Home / DRUŠTVO / PSG Leskovac podržava narod koji izlaskom na ulice pokazuje neslaganje sa odlukama države
hotel bell

PSG Leskovac podržava narod koji izlaskom na ulice pokazuje neslaganje sa odlukama države

Pokret slobodnih građana Leskovac osudio je nastup predsednika Srbije na konferenciji za štampu gde je on ciljano saopštio narodu da će predložiti Kriznom štabu uvođenje policijskog časa u celoj Srbii. 

“Jasna je njegova namera da proizvede reakciju naroda kakva je i bila da bi mogao za sve to da okrivi opoziciju. To je veoma opasno igranje s narodom. Opasno je i za čoveka čija je stranka na proteklim izborima realno zadobila poverenje 16% posto svih građana Srbije, opasno je i za sveukupni sistem, opasno je za državu, a najopasnije je za sam narod, koji je ovakvim nastupom izazvan da u vreme kada opasna infekcija odnosi veliki broj života, izađe na ulicu u nameri da odbrani sebe od kriminalnog režima i despotizma jednog čoveka oličenog u predsedniku Srbije” – navodi se u saopštenju za javnost. 

Pokret slobodnih građana Leskovac podržava narod koji je odlučio da izlaskom na ulice pokaže neslaganje sa odlukom države i novodonetim merama. 

“Narod ima prava i slobodu da pokaže svoje nezadovoljstvo, ali ne i da se plaši da će tada na njega biti bačen suzavac, da će biti oboren na zemlju ili da će biti udaran pendrecima. Zbog toga najoštrije osuđujemo prekomernu, neutemeljenu i nepotrebnu upotrebe sile od strane policije prema narodu, kao i učešće neidentifikovanih civila u nasilju koji  po svemu sudeci nisu pripadnici policije” – zaključuje se u saopštenju za javnost Pokreta slobodnih građana. 

Check Also

Danas i sutra čišćenje divlje deponije u Vinarcu

Vikend akcija čišćenja i uređenja ovog vikenda organizuje se u Vinarcu. Pored uklanjanja deponije, u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *