Home / DRUŠTVO / Prvi lekar ambasade SAD u Srbiji u Leskovcu podržao aktivnosti dr Sadane u okviru Fulbrajtovog programa koji finansira američki Stejt department
hotel bell

Prvi lekar ambasade SAD u Srbiji u Leskovcu podržao aktivnosti dr Sadane u okviru Fulbrajtovog programa koji finansira američki Stejt department

Prvi lekar američke ambasade Paul Zimmer boravio je danas u Leskovcu kako bi, kako je sam rekao, podržao aktivnosti dr Niti Sadane u okviru Fulbrajtovog programa.

Dr Niti Sadana boravi u Leskovcu u okviru programa stvaranje uslova za bezbolne ali i porođaje kod visokorizičnih trudnoća koji se realizuije u okviru Fulbrajtivog programa čiji je finansijer američki Stejt department (US Deparment of State).

Dobrodošli dr Polu Zimeru poželeo je direktor Opšte bolnice Leskovac dr Nebojša Dimtrijević.

– Ovde sam da podržim dr Sadanu čiji boravak podržava ambasada SAD. Moj posao je zdravlje diplomarta, članova njihovih porodoica i svih zaposlenih u američkoj ambasadi u Beogradu ali i na čitavom Balkanu. Fulbrajtov program je izvanredan i u njegovoj realizaciji učestvuju različiti sektori ambasade. Nadam se da ću imati priliku da obiđem bolnicu u Leskovcu – rekao je dr Paul Zimmer i istakao Srbiju kao primer odlično organizovane vakcinacije i napomenuo da je vakcinisano 87% osoblja i zaposlenih u ambasadi Sjedinjenih američkih država.

Doktor Niti Sadana boravi u leskovačkoj bolnici zajednio sa leskovačkim lekarima radi na stvaranju boljih uslova za porodilje i decu, a samo danas su tri mame donele na svet bebe bezbolnim porođajem.

– Ja sam anesteziolog, sa subspecijalizacijom na visokorizičnim porođajima. Cilj je da ženama u Leskovcu i okolini stvorimo iste uslove za porožaj kao i u ostalim delovima Srbije, da podržimo da se čuje njihov glas prilikom porođaja i da sve to ako je moguće prođe bez bola. Ovde sam u okviru Fulbrajtovogo programa koji funkcioniše od četrdesetih godina prošlog veka, a i lekari i drugi stručnjaci iz Srbije dobijaju priliku da da se usavrše ili prenesu svoje znanje i u Americi – kazala je dr Niti Sadana.

Check Also

Preko 99 hiljada građana se prijavilo za 20 evra državne pomoći

Za dodatnih 20 evra pomoći prijavljeno 99.157 građana Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *