Home / DOGAĐAJI / Leskovački letnji festivali počinju u četvrtak: Biće to ponovo miks kulture, muzike i sporta
hotel bell

Leskovački letnji festivali počinju u četvrtak: Biće to ponovo miks kulture, muzike i sporta

“Leskovačko leto“, kako Festival zovu i prepoznaju sugrađani, prekosutra, po tradiciji, otvaraju mažoretkinje, trubači i folkloraši, a zatvara koncertom Dejan Najdanović Najda.

Iz 15-odnevnog programa, izdvajamo, kad je muzika u pitanju, Veče pesama Tome Zdravkovića, u izvođenju Blaže Petrova, Veče grčke muzike, ali i programe namenjene ljubiteljima džeza i fanka, odnosno festival saksofona.

– Ne treba zaboraviti Memorijal “Jakov Mitić“, koji predstavlja kvalifikacije za učešće na na prestižnom takmičenju “Prva harmonika Srbije“ u Soko Banji. Ove godine, učesnike prati orkestar Gorana Jovančića Joneta, a specijalni gost i član žirija je Novica Negovanović. Poslednje večeri, 1. jula, nastupa Dejan Najdanović Najda, poznatiji kao solista “Smaka“ i “Generacije 5“, pa će se u centru grada čuti i dobra rok muzika, ističe Tina Stojanović, PR Turističke organizacije Leskovac.

Iz kulturno-umetničkog programa ona izdvaja dve predstave Leskovačkog narodnog pozorišta: dečju “Sunđerko Bob“ i monodramu Dragana Bože Marjanovića “Putovanje kroz gusto granje“ , ali i poetski kabare “Ivo Andrić“, sa Vjerom Mujović i Aleksandrom Srećkovićem Kuburom, glumcima Narodnog pozorišta u Beogradu i kompozitorom Radetom Marjanovićem, u okviru kolažnog programa posvećenog Vidovdanu.

Evo i kompletnog Programa “Leskovačkih letnjih festivala“

Check Also

Danas i sutra čišćenje divlje deponije u Vinarcu

Vikend akcija čišćenja i uređenja ovog vikenda organizuje se u Vinarcu. Pored uklanjanja deponije, u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *