hotel bell

Prvaci danas radili test o poznavanju pravila u saobraćaju

Učenici prvog razreda osnovnih škola na teritoriji opštine Lebane radili su danas test o poznavanju pravila u saobraćaju – „Pažljivkova smotra“.

Ove godine i Lebane je deo nacionalnog projekta „Pažljivkova smotra“.

„Cilj ovog projekta je unapređenje postojećih i sticanja novih znanja iz oblasti bezbednosti saobraćaja. U Srbiji se održava treću godinu zaredom, a deca iz Lebana učestvuju prvi put i izuzetno smo zadovoljni odazivom i zainteresovanošću dece – rekao je Zoran Zdravković koordinator Saveta za bezbednost sobraćaja.

Smotra je startovala juče sa predškolcima, danas je nastavljeno sa izradom testova u prvom razredu, a sutra se završava sa testiranjem znanja kod učenika drugog razreda.

Pomoćnik predsednika Goran Lazarević, posetio je danas smotru prvaka i poželeo deci uspeh pri izradi testa.

„Počev od ove godine opština Lebane je odlučila da pojača saradnju sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, a ova „Pažljivkova smotra“ je samo prva akcija. Izuzetno nam je drago da su se odazvale sve tri osnovne škole sa teritorije naše opštine i kako smo čuli od direktora, i sva izdvojena odeljenja ovih škola“.

Prošle 2022. godine na ovom takmičenju učestvovalo je oko 35.000 predškolaca i đaka prvog i drugog razreda osnovnih škola iz 40 lokalnih samouprava Republike Srbije. Sva deca prolaze kroz pripremu, a zatim sledi školsko takmičenje, opštinsko, regionalno i republičko takmičenje, za koje će termini uskoro biti poznati.

Kroz realizaciju projekta zasigurno će nivo saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja dece biti podignut na zavidan nivo, to pokazuju i rezultati od prošlih godina.

Check Also

Veliki dobitak Tyrant King Megaways – EVO kako vas MAGIČNO PUTOVANJE u daleku prošlost može dovesti do DOBITKA O KOJEM STE ODUVEK MAŠTALI!

Neobičan susret sa dinosaurusima doneo Vrščaninu blizu MILION DINARA! Internet i razvoj tehnologije su nam …

Оставите одговор