hotel bell

Klinički psiholog Meri Stojković: U savremenom društvu, roditelji sve više gube socijalizatorsku ulogu, pa decu vaspitava neko drugi

Zanimljivo i, rekli bismo, prekopotrebno predavanje održala je Meri Stojković, master klinički psiholog, u galeriji vlasotinačke biblioteke “Desanka Maksimović”.

Već sam odabir teme – „Uticaj savremenog društva na porodične vrednosti“ ukazao je da je ovo samo bio uvod u seriju predavanja koja će se odvijati u narednom periodu. To je potvrdila i Meri u najavi, ali i zainteresovanost publike i trajanje diskusije koja se odvijala na kraju predavanja.

Govoreći o rezulatima svog istraživanja na temu „Ličnost, porodični riziko-faktori i psihopatija kao prediktori kriminalnog ponašanja kod adolescenata“, ona je istakla „krivicu“ roditelja, koji u savremenom društvu sve više gube socijalizatorsku ulogu, pa decu vaspitava neko drugi (mediji, ulica…).

„Osnovni pogledi na svet i život su ono što dete nauči u porodici, ali roditelji, često ‘izgubljeni’ u tranziciji, svesno napuštaju tradicionalne porodične vrednosti“, naglasila je Meri Stojković.

Očekujući s nestrpljenjem njena nova predavanja ovom prilikom ćemo izdvojiti dva citata koja je navela, a koji nas moraju podstaći na razmišljanje: Patrijarh Pavle: „Porodica je mala crkva!“ Majka Tereza: „Šta možete da uradite za mir u svetu? Idite kući i volite svoju porodicu!“

Check Also

Veliki dobitak Tyrant King Megaways – EVO kako vas MAGIČNO PUTOVANJE u daleku prošlost može dovesti do DOBITKA O KOJEM STE ODUVEK MAŠTALI!

Neobičan susret sa dinosaurusima doneo Vrščaninu blizu MILION DINARA! Internet i razvoj tehnologije su nam …

Оставите одговор