Home / GRADOVI / Leskovac / Pripreme za Kros RTS-a, Kamp za talentovanu decu iz dijaspore u Leskovcu
hotel bell

Pripreme za Kros RTS-a, Kamp za talentovanu decu iz dijaspore u Leskovcu

Danas je gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović u prisustvu njegovih saradnika održao sastanak sa direktorom RTS Krosa Stevanom Kovačevićem i njegovim saradnikom Mirkom Vujaklijom, selektorom u Atletskom savezu za mlade talente.

Na sastanku se razgovaralo o budućem održavanju Kampa za decu iz dijaspore koji je planiran za period od 25.6. do 2.7.2022. godine kada će u Leskovcu boraviti mališani iz Španije, Francuske, Italije, Danske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Rumunije i Republike Srpske.

Direktor Krosa je pohvalio veliki odziv učenika osnovih škola i predškolaca na nedavno održanom takmičenju RTS Krosa, zbog čega se grada Leskovac našao se među pet vodećih gradova u Srbiji.

Direktor Kovačević istakao je da je gradonačelnik Leskovca Cvetanović zasluženo dobio najveće priznanje RTS Krosa, zlatno znamenje i izrazio uverenje da će Leskovac biti odličan domaćin ovog velikog internacionalnog kampa sa radionicama, koje podržava Ministarstvo sporta i Sportskog saveza Srbije.

Podsetimo da je Kros RTS-a osnovan je 20. aprila 1991. godine kao jednodnevno takmičenje u Sremskoj Mitrovici. Na sastanku, prisutni su se podsetili činjenice da je upravo na inicijativu grada Leskovca i grada Zaječara Kros RTS-a doživeo transformaciju, da od jednodnevnog takmičenja danas živi 365 dana. Pored takmičarskih delova danas ima nekoliko obrazovnih segmenata i na sastanku je izraženo zadovoljstvo što je za 30 godina, koliko postoji Kros RTS-a, ciljem prošlo više od 7,5 miliona mladih učenika, osnovnih i srednjih škola, ali i predškolaca iz Srbije, regiona i dijaspore, koji su učili o zdravim navikama kroz vežbe i sportska takmičenja, ali i o srpskoj tradiciji, kulturi i jeziku.

Gradonačelnik Cvetanović istakao je da grad Leskovac konstantno podržava sportiste, kao i da je za tekuću godinu opredeljeno 120 miliona dinara, najviše do sada i za razliku od prethodnog perioda i 2012. godine kada je bilo izdvojeno 18 miliona, kao i dodatnih 120 miliona dinara za funkcionisanje SRC Dubočica. On je pomenuo i izgradnju gradskog stadiona vrednog 2,5 milijarde dinara koja je u toku i od velike važnosti za grad Leskovac i dodao da je Leskovac ponosan na uspeh svih sportista i leskovačkih klubova koji iz godinu u godinu postižu zapažene rezultate.

Check Also

Leskovački košarkaši i drugi put u dva dana pobedili bugarskog prvoligaša BK Šumen

Košarkaši Zdravlja i bugarskog prvoligaša BK Shumen odigrali su danas i drugu prijateljsku utakmicu u …

Оставите одговор