Home / DRUŠTVO / Pripreme za izradu planova za uključivanje u proces donošenja odluka u lokalu
hotel bell

Pripreme za izradu planova za uključivanje u proces donošenja odluka u lokalu

U organizaciji švajcarskog programa “Odgovorne lokalne finansije i uključivanje građana“, predstavnici 15 opština i gradova iz Srbije, među kojima je i Leskovac, učestvovali su na drugoj radionici za izradu akcionih planova, kojima se značajno unapređuje oblast uključivanja građana u odluke na lokalnom nivou.

Tokom dvodnevnog seminara, predstavnici lokalnih samouprava prolazili su kroz konkretne aktivnosti, koje bi trebalo da dovedu do boljeg uključivanja građana, ali i određivali pokazatelj postignuća. Planirane su aktivnosti na nivou mesnih zajednica, jer će i 30 mesnih zajednica u 15 lokalnih samouprava učestvovati u ovom programu.

Početkom juna, planirana je treća, završna radionica, na kojoj će učesnici javno predstaviti svoje planove za bolje i efikasnije uključivanje građana u donošenja odluka.

Ministarstvo za državnu upravu je, da podsetimo, sa Vladom Švajcarske i Stalnom konferencijom gradova i opština i lokalnim samoupravama, potpisalo Memorandum o razumevanju, kojim se obavezuju da će unaprediti proces uključivanje građana u donošenje odluka na lokalnom nivou.

Projekt finansira Vlada Švajcarske sa 750.000 franaka.

Check Also

Mišići se uskoro useljavaju u novi dom!

Mića i Tamara Mišić, sa sinovima Mihajlom i Božidarom, zahvaljujući inicijativi i akciji Fondacije “Pokreni …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.