Home / DRUŠTVO / Predstavljen plan rada Akademije Južna Srbija za narednu školsku sezonu
hotel bell

Predstavljen plan rada Akademije Južna Srbija za narednu školsku sezonu

U gradu Leskovcu pre tačno godinu dana formirana je Akademija strukovnih studija Južna Srbija, u okviru koje će funkcionisati pet visokih strukovnih škola ili odseka a oni su sledeći: Odsek za poslovne studije Leskovac, Odsek za tehnološko umetničke studije Leskovac, Odsek za poljoprivredno prehrambene studije Prokuplje, Odsek za poslovne studije Blace i Odsek studija za vaspitače Bujanovac.

Tim povodom ovu obrazovnu ustanovu posetio je gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, koji je istakao da odluka da sedište Akademije bude u Leskovcu predstavlja dokaz da je Leskovac i te kako obrazovni centar.

„Istorijska odluka da njeno sedište bude u našem gradu nas je sve obradovala jer ona dokazuje da je Leskovac prepoznat kao obrazovni centar juga Srbije iako se nalazi u neposrednoj blizini jednog od univerzitetskih gradova. Leskovac će opravdati poverenje dato mu od strane Ministarstva prosvete i Vlade Republike Srbije. Akademija strukovnih studija Južna Srbija će biti akademija za ponos iz koje će izlaziti kadrovi spremni da svojim radom doprinesu svojoj i budućnosti čitave zemlje“ – kazao je danas gradonačelnik Cvetanović.

Predsednica Akademije dr Dragana Ranđelović, kazala je ovom prilikom da intergracija visokih strukovnih škola u Akademiju ima za cilj dalji razvoj profesionalnog obrazovanja iz polja društveno-humanističkih, tehničko-tehnoloških i medicinskih nauka.

„Akademija strukovnih studija Južna Srbijaje formirana u okviru mera Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, preduzetih radi unapređenja kvaliteta visokog obrazovanja, a shodno Strategiji razvoja obrazovanja Republike Srbije do 2020. godine. Sprovedene reforme imale su za cilj integraciju visokih škola u akademije, čime su stvoreni preduslovi za racionalno korišćenje resursai efikasnije poslovanje visokoškolskih jedinica. Ova integracija ima za cilj dalji razvoj profesionalnog obrazovanja iz polja društveno-humanističkih, tehničko-tehnoloških i medicinskih nauka. Na odsecima, nastava se izvodi na 23 sudijska programa osnovnih strukvonih studija, jednom studijskom program specijalističkih, četiri studijska programa master strukvonih studija, dok se očekuje dobijanje dozvole za rad za još jedan studijski program na master studijama – kazala je Ranđelovićeva.

Check Also

Dojava o bombama u dve Leskovačke osnovne škole

Leskovačke škole našle su se od jutros na meti, posle Beograda, Novog sada i Niša. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.