Početna / DRUŠTVO / Predsednik Srbije odlikovao novinara Bratislava Ilića i glavnu sestru Covid bolnice Leskovac Natašu Jovčić Zorić
hotel bell

Predsednik Srbije odlikovao novinara Bratislava Ilića i glavnu sestru Covid bolnice Leskovac Natašu Jovčić Zorić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama povodom Dana državnosti.

Na ceremoniji dodele odlikovanja predsednik je kazao da je Sretenje jedan od najvažnijih datuma u verskoj i političkoj istoriji zemlje jer je to datum kada se rađala moderna srpska država.

-Danas smo ponosni na svoje pretke ali i spremni da radimo za budućnost naše dece. Sretenje je bukvar i čitanka, vreme preispitivanja i jedinstva srpskog naroda ma gde živi – naglasio je predsednik Aleksandar Vučić.

Ove godine ukazom predsednika Republike Srbije među dobitnicima odlikovanja povodom Dana državnosti našli su se gospođa Nataša Jovčić Zorić, glavna medicinska sestra Kovid centra Opšte bolnice Leskovac, i Bratislav Ilić, novinar televizije B92.

Nataša Jovčić Zorić je odlikovana zlatnom medaljom za zasluge u borbi protiv zarazne bolesti Kovid 19, dok je poznati leskovački novinar Bratislav Bata Ilić za brojne profesionalne uspehe dobio srebrnu medalju.

Tim povodom gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović je uputio čestitke dobitnicima nagrada i istakao da je grad Leskovac i čitav jug Srbije ponosan na svoje sugrađane koji su se svojim kvalitetnim radom i stručnošću izdvojili i afirmisali ne samo sebe i instituciju u kojoj su zaposleni već i svoje rodno mesto.

-Upućujem najiskrenije čestitke našim dragim sugrađanima koji su ove godine zasluženo poneli prestižna, najviša odlikovanja naše države. Čestitam i ostalim dobitnicima među kojima su brojni prijatelji i saradnici lokalne samouprave grada Leskovca koji su dali veliki doprinos razvoju grada na Veternici – poručio je gradonačelnik Goran Cvetanović.

Pogledaj takodje

U leskovačkoj Covid bolnici od 70 pacijenata 54 na kiseoniku

U leskovačkoj Covid bolnici hospitalizovano je 70 osoba. U prethodna 24 časa bilo je 6 …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *