hotel bell

Povodom meseca solidarnosti sa starima, održano druženje umetnika i ljubitelja umetnosti

U organizaciji Ustanove za odrasle i starije Leskovac, povodom meseca oktobra – meseca solidarnosti sa starijima, u prostorijama Ustanove i Kluba za stare, održan je juče završni program – druženje umetnika i ljubitelja umetnosti sa izložbama slika.

Učešće su uzeli pesnici neformalnog udruženja Poezija 016, članovi i članice likovne, kreativne, horske i literarne sekcije Kluba i članice Udruženja – Dnevnog boravka DUGA. Kroz program su se smenjivale autorska poezija i proza, dela na dijalektu, ali i izvorne i narodne pesme Kosovskog pomoravlja, Leskovačkog kraja u izvođenju hora Kluba i muzičku pratnju.

Autor izložbe slika, Perica Đorđević, dugogodišnji štićenik Ustanove, uz pomoć saradnika, oplemenio je prostorije Ustanove svojim autentičnim likovnim izrazom. U prostorijama Kluba izloženi su radovi likovne sekcije koju vodi dugogodišnji član Kluba, Bosiljka Papaček.

Ustanova za odrasle i starije Leskovac će nastojati i u narednom periodu da realizuje raznovrsne aktivnosti kojima se pospešuje kulturna participacija starih, uvažavajući njihove želje i interesovanja u stvaralaštvu.

Check Also

U ponedeljak bez struje dve gradske ulice i tri sela

Ogranak Elektrodistribucija Leskovac izvodiće radove na rekonstrukciji distributivne elektroenergetske mreže radi unapređenja kvaliteta napajanja električnom …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *