POKS LESKOVAC: Inicijativa dela opozicije ucenjivačkog karaktera i neozbiljna, služi kao dimna zavesa i samo jača pozicije vlasti

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije oglasio se saopštenjem za javnost povodom prozivki od strane dela opozicije.

U saopštenju se kaže:

“Na održanoj sednici gradskog odbora POKS Leskovac doneseni su sledeći zaključci.

1.POKS je opoziciona stranka na svim nivojima koja ima svoje predsedništvo  koje odlučuje samostalno o svakoj inicijativi.

Pokrenuta inicijativa od strane nekih političara opozicije o smeni gradonačelnika je krajnje ucenjivačkog kapiciteta, gde nema međusobnog međustranačkog dogovora ni koordinacije stranaka, već donošenje odluke bez konsultacije sa ostalim opozicionim strankama pa i sa POKS-om i postavljanja pozicije “ZA i Protiv,, odma sad, bez konsultacija  je krajnje neozbiljna i takve korake koje nemaju političku težinu ne podržavamo. 

POKS takodje neće izmoravati već ogorčen narod od takve politike dela opozicije, po kome trebamo prikukupljati potpise i podizati dimnu zavesu narodu, bacanjem prašine u oči,samo nešto da se radi pri tom obećavati nešto što nije ostvarljivo.

Time se samo jačaju pozicije vlasti u Leskovcu a narod će reći sa pravom “Svi ste isti,,. 

3.POKS čine 80% borci veterani i starešine i mi ne pucamo praznom puškom i ne idemo u bitku koju ćemo unapred izgubiti. 

POKS se zalaže za politiku legalnosti i legitimiteta postupka, sačekaćemo da stigne izvršno rešenje presude o zloupotrebi službenog položaja i kao takvo odmah argumentovano uz dogovor i sadejstvo svih opozicionih stranaka pokrenuti zahtev za raspuštanje gradske skupstine i zahtev za održavanje vanrednih izbora u leskovcu. 

POKS je već pokazao u skupštini grada Leskovca da zna da svoj opozpcioni rad pretvori u konkretan uspeh (sprovođenje dela programa o pravima boraca i njihovih benefita na nivou nadležnosti grada Leskovca) gde će i dalje sprovoditi svoj opozicioni rad i program u konkretna dela. 

4.POKS snažno podrzava inicijativu građana Jadra o obustavi ispitivanja i rudarenja litijuma na celoj teritoriji Srbije.

POKS smatra da Srbija ima dovoljno prirodnih bogastva i mogućnosti da pokrene svoj razvoj iz čiste i zdrave energije uz prvenstveno ulaganje u poljoprivredu uz snažna podsticajna sredstva poljoprivredi. 

POKS Leskovac će i  dalje biti konstruktivma opoziciona snaga, ozbilnje projekte koji doprinose razvoju grada i boljeg života gradjana Leskovca ćemo podržati a loše uradjene poslove i projekte snažno kritikovati. ” – navodi se u saopštenju POKS-a Leskovac.

Check Also

REPUBLIČKI TRANSFER: Iz budžeta Srbije uplaćeno 300 miliona iz prethodnih meseci, na računu gradskog budžeta 423 miliona dinara

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović saopštio je danas na konferenciji za medije u Donjoj Jajini …