Početna / DOGAĐAJI / Pojačana kontrola automobila, bicikala i motora od danas do 30. septembra
hotel bell

Pojačana kontrola automobila, bicikala i motora od danas do 30. septembra

Policijska uprava u Leskovcu, u saradnji sa partnerima iz lokalne zajednice, u narednom periodu preduzimaće aktivnosti na unapređenju stanja bezbednosti saobraćaja sa ciljem smanjenja broja saobraćajnih nezgoda koje nastaju kao posledica prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila.

Projekat pod sloganom „Brzina na umu – opasnost na drumu“ počinje danas i trajaće do 30. septembra ove godine.

Analizom uzroka saobraćajnih nezgoda na području Jablaničkog upravnog okruga utvrđeno je da se trećina dogodi zbog neprilagođene brzine i zato je primarni cilj ovog projekta podizanje svesti i samoodgovornosti kod svih učesnika u saobraćaju o neophodnosti poštovanja odredbi Zakona o bezbednosti saobraćaja.

Osim vozača motornih vozila, posebna pažnja biće usmerena na vozače bicikala i motocikala, jer oni predstavljaju najugroženiju kategoriju učesnika u saobraćaju.

Realizovanje projekta sprovešće se u auto školama kroz edukaciju budućih vozača, medijskom promocijom i podelom materijala kojim se ukazuje na opasnosti koje nastaju kao posledica nepoštovanja propisa o ograničenju brzine kretanja, kao i neophodnosti vršenja kontrole saobraćaja sa radarskim uređajima na deonicama putevima gde najčešće dolazi do saobraćajnih nezgoda.

Pogledaj takodje

Leskovčani odu u Niš u kupovinu a vrate se vakcinisani

Foto:facebook dragan asotirovski Za nekoliko dana u tržnim centrima širom Srbije vakcinisano je 6.000 ljudi, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *