Home / DRUŠTVO / POČINJE REKONSTRUKCIJA PUTA LESKOVAC-VUČJE: Radiće se fazno, u pitanju je složen i skup projekat
hotel bell

POČINJE REKONSTRUKCIJA PUTA LESKOVAC-VUČJE: Radiće se fazno, u pitanju je složen i skup projekat

Ono što su čekale generacije Leskovčana i Vučjanaca, počinje da se događa. Put od Leskovca do Vučja biće potpuno rehabilitovan, a za sada su saglasnosti i dozvole obezbeđene za deonicu do Strojkovca

Nekada popularna kocka, kad je Leskovac u pitanju, i definitivno odlazi u istoriju. Poslednja velika saobraćajnica pod ovim kolovoznom pokrivkom, regionalni put od Leskovca do Vučja, dobiće nov, moderan izgled, ali će se, zbog dužine trase i složenosti investicije, raditi fazno, potvrdio je danas novinarima gradonačelnik Goran Cvetanović:

– Dobili smo saglasnost, potvrdu i sve potrebne dozvole, a radovi su počeli već danas. Radi se na obeležavanju elektroinstalacija i telekomunikacija, jer će ispod kolovoza i trotoara rehabilitovanog puta biti mreža kablova i cevi za sve ono što je potrebno za urbani život u 21. veku. Trenutno se uklanjaju trotoari kod Hemijske škole i očekujem da do sredine iduće godine, završimo deonicu od Leskovca do Strojkovca, u dužini od 9 kilometara, vrednu 282 miliona dinara.

Prva faza, dakle, počinje demontažom trotoarskih površina , odnosno skidanjem asfalta i ivičnjaka, koji su u vrlo lošem stanju.

– Narednih nedelja, radiće se deonica od Hemijske škole do Sportske hale. Ispod trotoara biće ugrađene telekomunikaciona i druge mreže, na kolovoz se ugrađuje tampon i dva sloja asfalta, a u skladu sa vremenskim prilikama, nastaviće se dalje ka Strojkovcu. Osim što će kocku zameniti asfalt, put će biti proširen za jedan metar, a nadam se da će naši zahtevi da duž kolovoza dobijemo biciklističku, a kroz naseljena mesta pešačku statu, biti prihvaćen, istakao je direktor JP “Urbanizam i izgradnja“, Novica Nikolić, koji je učesnike u saobraćaju molio za razumevanje, strpljene i poštovanje privremene signalizacije.

Check Also

Jelena Bačić Alimpić 2. decembra u Grdelici

Grdelica će 2. decembra imati priliku da ugosti spisateljicu Jelenu Bačić Alimpić, koja će promocisati …

One comment

  1. Najopasniji deo puta Vučje-Leskovac ostaće do daljnjeg opasan. To je „Mošina krivina“, ona „grbava“ deonica između Vučja i Belog Potoka. Gospodo iz vlasti, proverite moje reči! Taj deo je u dužini 500-600 metara, možda ni toliko. Taj deo je u suprotnosti sa zakonima fizike, ako vam ide u susret neki kamion natovaren balvanima, ili autobus vrlo je teško održati se na putu, makar puzali putem. Kretanje po snegu ili zaleđenim putem znači sletanje sa puta.Smognite snage da uradite makar taj deo puta kad već ne može da dođete do Vučja sa asvaltom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *