Home / DRUŠTVO / Počinje nedelja Crvenog krsta
hotel bell

Počinje nedelja Crvenog krsta

U čast rođenja Anri Dinana, osnivača najveće i najstarije humanitarne organizacije na svetu, 8. maj se obeležava kao Svetki dan Crvenog krsta, a u Srbiji počinje Nedelja Crvenog krsta.

Ova organizacija rasla je tokom godina, a nesebični duh pomoći i podrške koji vlada od samog početka svuda gde je ljudskom biću bila potrebna pomoć, raširio je ovu misiju širom sveta.

Crveni krst Srbije svoje aktivnosti danas realizuje zahvaljujući pomoći 60.000 volontera i 800 zaposlenih. U saradnji sa donatorima i državom, ova organizacija danas realizuje 64 različita programa, vođena osnovnim principima: humanost, nepristrasnost, neutralnost, nezavisnost,dobrovoljnost, jedinstvo i uverzalnost.

Povodom Svetskog dana Crvenog krsta, gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, poručio je da je ovo dan koji podseća na činjenicu da ovu organizaciju čine volonteri, izuzetni ljudi velikog srca i njihova nesebična dela, te da je ovo dan kada se slave principi koji treba da budu naša ideja vodilja svakog dana- hrabrost, solidarnost, nada i podrška su pokretačka snaga svake zajednice.

Check Also

Leskovac bogatiji za tri devojčice i četiri dečaka

Lepe vesti stižu iz porodilišta Opšte bolnice Leskovac. U danu za nama Leskovac je postao …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.