Home / DOGAĐAJI / Početak velikog projekta: Rušenjem trotoara kod Hemijske škole, ozvaničen start rehabilitacije puta ka Vučju
hotel bell

Početak velikog projekta: Rušenjem trotoara kod Hemijske škole, ozvaničen start rehabilitacije puta ka Vučju

Kao što je Dnevnik juga već pisao, ova značajna saobraćajnica biće rekonstruisana fazno, a prva je počela danas i podrazumeva radove na rehabilitaciji kolovoza i trotoara od Leskovca do Strojkovca, u dužini od 9 kilometara

Za sada je obezbeđeno preko 280 miliona dinara od Puteva Srbije, a posao je poveren preduzeću “Trejs Srbija“ i kada kompletan posao bude završen, dobićemo još jednu savremenu saobraćajnicu, sa kvalitetnim kolovozom, bezbednim trotoarima i verovatno biciklističkom stazom u ukupnoj dužini, najavio je gradonačelik Cvetanović, koji je danas prisustvovao početku radova na južnoj gradskoj žili kucavici:

– Ovaj put je veoma važan za sve one koji žive u porečkom kraju i ostale građane, jer se pored Vučja i na Kukavici nalaze vrlo omiljena izletišta. Siguran sam da ćemo svi biti zadovoljni, što će, nakon decenija zanemarivanja, ova saobraćajnica biti rekonstruisana i što će kocku zameniti asfalt. To će doprineti ne samo udobnosti i brzini putovanja između Leskovca i Vučja, nego i bezbednosti saobraćaja, što je jednako važno.

Cvetanović je dodao da ovaj veliki projekat predstavlja ujedno i zahvalnost građanima koji su više decenija čekali na kvalitetniji put.

– Pričalo se o tome, planiralo, mnogi su obećavali, ali niko do sada nije preduzeo ništa konkretno. Gotovo svaki od velikih poduhvata, poput puta ka Vlasotincu, Lebanu, Grdelici ili Bogojevcu, činio se gotovo nedostižnim. Uspeli smo velikim trudom i zalaganjem da uklonimo sve barijere, izborimo se za ne mala sredstva i izdejstvujemo početak realizacije. Prva faza puta ka Vučju trebalo bi da bude završena do jula naredne godine, dokle ćemo se truditi da obezbedimo sredstva i za ostatak deonice.

Državni put drugog A reda do Strojkovca je suženog gabarita, sa dotrajalom kolovoznom konstrukcijom, koju uglavnom čini kocka. Početak prve faze predstavljaće demontaža i izgradnja novih trotoara od Hemijske škole do Sportskog centra, te asfaltiranje tog dela puta.

– Celom dužinom kolovoz će biti proširen na šest metara, tamo gde nije, biće postavljena komunalna i telekomunikciona infrastruktura, trotoari kroz naselje i biciklistička staza celom dužinom, je ono na čemu smo insistirali. To podrazumeva i sistem kanala za odvođenje atmosferskih voda, uređenje bankina. Biće to zaista jedna savremena i bezbedna saobraćajnica, reči su direktora JP “Urbanizam i izgradnja“, Novice Nikolića.

U ime žitelja Mesne zajednice “Veternica“ obratio se Dragan Stojiljković, koji je ulaganje u ovaj put ocenio potezom na koji su čekale generacije Leskovčana i Vučjanaca, dodajući da se na putu do te varošice nalaze Fabrika “Zdravlje“ i što je još važnije Sportski centar “Dubočica“.

Check Also

Kontakt telefoni za proveru upisa u izvodima iz Jedinstvenog biračkog spiska

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Vlade Republike Srbije saopštilo je da će otvoriti kontakt …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *