Home / DRUŠTVO / POČELI RADOVI: Fontana iz gradskog parka biće prebačena u park „Devet Jugovića“ na Hisaru
hotel bell

POČELI RADOVI: Fontana iz gradskog parka biće prebačena u park „Devet Jugovića“ na Hisaru

U parku „Devete Jugovića“ na Hisaru juče su počeli pripremni radovi za postavljanje fontane koja se do početka aradova na izgradnji novog gradskog trga nalazila na prostoru između nekadašnje Robne i Modne kuče.

Na novom trgu biće izgrađena nova fontana, a ova stara biće sanirana, popravljena i potpuno ispravna postavljena u parku na Hisaru.

Radove na izgradnji fontane obišao je danas gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović, sa saradnicima.

-Od izgradnje u parku su rađene samo sitnije popravke i održavanja. Zato smo odlučili da ovu leskovačku oazu unapredimo i učinimo još prijatnijom za boravak svih naših sugrađana. Da bismo sačuvali specifičnosti našeg grada, poput fontane koja je krasila gradski park, odlučili smo da je premestimo ovde uz maksimalno očuvanje trenutnog izgleda parka. Vrednost radova na premeštanju fontane iznosi 4,4 miliona dinara. Ovi radovi nisu kraj ulaganju u park „Devet Jugovića“. Očekuje nas uređenje nižeg nivoa parka, gde decenijama, osim uređenja stepeništa u šta je uloženo 880.000 dinara, nije bilo većih rekonstrukcija. Radovi u vrednosti od oko 3 miliona dinara će podrazumevati uređenje postojećih pravaca, izgradnju novih i uređenje postojećih staza i postavljanje ograde sa zapadne strane. Što se tiče gornjeg dela parka, tu smo izgradili teretanu na otvorenom, i u ovoj godini, verovatno krajem leta, očekuju nas radovi na postojećim stazama i definisanje sportske staze za trčanje – rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović.

Ideja je da isti ambijent koji smo imali u centru parka imamo i ovde. Cilj ovog projekta je da fontanu iz Centralnog parka prebacimo u park 9. Jugovića“. Trenutno se izvode zemljani radovi, pa onda dolaze betnski radovi, i onda ugradnja svih onih elemenata koji su bili na fontani. Tako da, imaćemo sve što smo imali i dole. Prebacujemo pored tih elemenata i pumpe i opreme iz ormana i stubove, svetiljke, sve što može da se iskoriti sa prethodne fontane

Direktor Javnog preduzeća „Urbanizam i izgradnja“ Novica Nikolić naglasio je da će fontana biti kompletno sanirana i da će potpuno ispravna biti puštena u rad.

-Trenutno se izvode zemljani radovi, pa onda dolaze betonski radovi, i onda ugradnja svih onih elemenata koji su bili na fontani. Tako da, imaćemo sve što smo imali i dole. Prebacujemo pored tih elemenata i pumpe i opreme iz ormana i stubove, svetiljke, sve što može da se iskoriti sa prethodne fontane – dodao je direktor Nikolić.

Check Also

Uhapšen osumnjičeni za ranjavanje bivšeg sudije i njegove žene, povređeni van životne opasnosti

Žena i muškarac koji su juče ranjeni u pucnjavi u selu Veliko Vojlovce nalaze se …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *