Home / DRUŠTVO / POČELA 31. ROŠTILJIJADA
hotel bell

POČELA 31. ROŠTILJIJADA

Nastupom Kulturno-umetničkog društva “Lemind“ i mažoretkinja, uz ne baš striktno poštovanje mera, počeo je 31. Festival roštilja. Nije zaostao ni veliki vatromet, dok se plato ispred centralne bine punio pred koncert večeri

U vreme kada se ceo svet bori sa pandemijom, uspeli smo da osmislimo način i uspešno organizujemo “Roštiljijadu“, rekao je u obraćanju sugrađanima i mnogobrojnim gostima, direktor Turističke organizacije, Nebojša Kocić:

– Ovogodišnja manifestacija, posle pauze izazvane epidemijom, povod je da se prizove sećanje na bogatu tradiciju. Povodom je i da se zahvalimo svima koji su učinili da “Roštiljijada“ uđe u red najznačajnijih privredno-turističkih manifestacija u ovom delu Evrope i da iskažemo zadovoljstvo što nam je ukazana čast da mi osmislimo susretanja slavnih majstora roštilja. Narednih sedam dana, Leskovac će biti svetska prestonica roštilja, centar dobre zabave, mesto gde se takmiče majstori kulinarstva.

Kocić se zahvalio Ministarstvu trgovine turizma i telekomunikacija, Vladi Srbije, medicinskim radnicima, gradu Leskovcu i sponzorima, što su dali doprinos uspešnoj realizaciji manifestacije.

– Roštilljijada je najveći leskovački brend. Ona je deo naše tradicije i naše istorije. Zbog toga je veoma značajno što smo i ove godine uspeli da sde prilagodimo novonastalim okolnostima i po 31. put organizujemo ovu gastronomsku priredbu svetskih razmera. Najviše računa smo vodili o zdravlju i bezbednosti naših sugrađana i gostiju, na koje apeluje da nam pomognu i maksimalno se pridržavaju epidemioloških mera. Tradicija leskovačkog roštilja zalazi nekoliko vekova u prošlost, pa je zato naša obaveza i zadovoljstvo da je sačuvamo danas i za generacije koje dolaze, istakao je gradonačelnik Goran Cvetanović.

Svečanom otvaranju, prethodio je nastup Kulturno-umetničkog društva “Lemind“, leskovački mažoretkinja i orkestra Elvisa Bajramovića, koji su na plato ispred svečane bine stupili praćeni maskotama, Roštiljkom i Roštiljčicom. Treba reći i da ni ove godine nije izostao veliki vatromet, kojim je manifestacija i zvanično proglašena otvorenom.

Check Also

Još jedna manifestacija „Muzeji za 10“ je za nama

U proteklih sedam dana posetioci Narodnog muzej u Leskovcu imali su priliku da besplatno posete …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.